AMERIČKI PREDSJEDNIK POMILOVAO PEANUT BUTTER I JELLY: Evo tko su one

Pixabay

U povodu Dana zahvalnosti, američki predsjednik Joe Biden pomilovao je u petak u Vrtu ruža Bijele kuće dvije purice iz Indiane – Peanut Butter i Jelly. Time je nastavio  desetljećima dugu tradiciju.

“Važno je nastaviti tradicije poput ove kako bi nas podsjetile da nakon tame dolazi svjetlo i nada i napredak, a to je ono što, po mom mišljenju, predstavlja ovogodišnji Dan zahvalnosti”, rekao je Biden.

Prije Bidenovih riječi purice su slobodno šetale travnjakom dok se zrakom širio miris vruće jabukovače. Bend je svirao pjesme povezane s pticama, uključujući “Free Bird” (“Slobodna ptica”) Lynyrda Skynyrda i “Birdland” (“Zemlja ptica”) Weather Reporta okupljenoj gomili zaposlenika Bijele kuće i njihovoj djeci.

Purice iz Indiane, Peanut Butter (Maslac od kikirikija) i Jelly (Pekmez), zvijezde su videosnimke koju je Bijela kuća objavila u četvrtak, u kojoj leže na luksuznim hotelskim krevetima prije ceremonije kod američkog predsjednika.

Inače, Harry Truman je 1947. bio prvi predsjednik koji je za poklon dobio puricu od američkih farmera, a potom se ta tradicija nastavila. Predsjednik John Kennedy 1963. je odlučio vratiti puricu na farmu s koje je došla.



George Bush stariji bio je prvi američki čelnik koji je službeno pomilovao puricu, 1989. u Bijeloj kući.

Purice uvijek dolaze u paru, a nakon ceremonije Peanut Butter i Jelly vratit će se u Indianu, gdje će provesti ostatak svog života.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI