Analitičar o optužnici protiv novinara: Treba ga prepustiti Beljaku i Staziću da nad njim šire ljubav promičući Udbine odgojne metode

Screenshot

Politički analitičar i kolumnist portala 7dnevno, Igor Peternel, na svojem se Facebook profilu jučer osvrnuo na optužbu protiv novinara Marka Juriča.

Podsjetimo, zbog odjave dviju emisija “Markov trg”, prikazanih u produkciji Juričeve tvrtke na televiziji Z1 u siječnju 2016. Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu za njega je zatražilo godinu dana uvjetnog zatvora, u koji neće ići ako u tri godine ne počini novo kazneno djelo.

“U optužnici protiv Marka Juriča se navodi da je optuženi u svojoj emisiji Zagrepčanima koji šeću Cvjetnim trgom poručio da budu oprezni jer je “u blizini crkva u kojoj stoluje četnički vikar”. DORH traži godinu uvjetno.

Ja mislim da je to preblaga kazna za tako strašno djelo. Nedopustivo i skandalozno! Nije čak ni prebio ženu… Trebalo bi ga zatvoriti i mučiti. Ili ga prepustiti Beljaku i Staziću da nad njim šire ljubav i toleranciju promičući Udbine odgojne metode. Siguran sam da bi optuženom Juriču objasnili da je pogreška Udbe razlog što uopće postoji!”, napisao je Peternel.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI