ANALITIČAR PLENKOVIĆA USPOREDIO SA RUSKIM DIKTATOROM! ‘Njegova izjava slična je onoj Staljina iz 1934. godine’

Foto: Biljana Gaurina/Cropix

Politički analitičar Žarko Puhovski za N1 je komentirao jučerašnju izjavu premijera Andreja Plenkovića o vanjskim faktorima koji žele rušiti vladu.

“Ja mislim da je to, nažalost što se njega tiče, a nasreću što se nas tiče – besmislica. Naprosto, ne mogu zamisliti da postoji bilo tko u svijetu tko je dovoljno značajan i moćan da nešto čini da bi imao interesa da se bavi Hrvatskom na taj način”, rekao je Puhovski.

“To me podsjeća na staru Staljinovu formulaciju iz 1934. godine – došlo je do nesvjesne suradnje vanjskih i unutarnjih neprijatelja protiv naše socijalističke domovine”, dodao je.

“Paranoja je kod političara i političarki sigurno jedna vrsta profesionalne bolesti, ali ovo je ipak, ja mislim, otišlo predaleko jer objektivno naprosto nije zamislivo da postoji bilo tko tko ima interesa, a i kad bi imao interesa, ne bi ovu jadnu i besmislenu oporbu uzeo kao adresata u Hrvatskoj”, rekao je Puhovski.

Predsjednik vlade i HDZ-a Andrej Plenković kazao je, podsjetimo, kako je važno da se rasvijetli afera s plinskim biznisom u Ini te odbacio tvrdnje oporbe da su za aferu krivi vlada i HDZ, rekavši da oporba “udruženo pjeva pjesmice” i u udruženoj operaciji pokušava srušiti vladu.



“To uopće nema nikakve dileme, to je sve orkestrirana operacija i akcija točno jasno vidljivih i prepoznatljivih aktera, samo moramo još vidjeti koliko je ona samo unutarnja, a koliko je i vanjska. To je jedino pitanje o kojem još trebamo malo detaljnije povesti računa, ali i to ćemo ispitati”, kazao je Puhovski.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI