Analiza pokazala: Poruke koje je dostavio Todorić su lažne

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Kako neslužbeno doznaje HRT, iz izvora bliskih istrazi, dokumenti koje j e Todorić proslijedio HOO su lažni podaci koji predstavljaju lažnu komunikaciju premijera Plenkovića s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić, te same ministrice Dalić s nizom osoba.

Podsjećamo, Izvršni odbor Hrvatskoga helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) izvijestio je da je Ivica Todorić dostavio HHO-u iz Londona dokumente s molbom da ih “proslijedi nadležnim organima radi utvrđivanja istine”.

Slijedom toga predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak predao je 8. svibnja dostavljenu dokumentaciju predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović, a preslik dokumentacije su 9. svibnja on i član Izvršnog odbora Evelin Tonković uručili glavnom državnom odvjetniku Draženu Jeleniću, priopćio je HHO.

“Prema informaciji kojom raspolažemo, navodno je isti materijal predan 14. travnja tadašnjem glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu”, stoji u priopćenju.

Predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak komentirao je za HRT cijeli slučaj: “Radi se o snimcima, ne znam kako bih to nazvao, transkriptima telefonskih razgovora i sms poruka između ljudi koji su na čelnim funkcijama naše vlasti. Ja sam to, kako me zamolio, predao predsjednici države Kolindi Grabar-Kitarović i u DORH-u.”



U Vladi HRT doznaje da je Ured premijera zatražio od Ureda predsjednice spomenutu dokumentaciju. Naglašavaju da je riječ o izmišljenoj i nepostojećoj komunikaciji. Predsjednik Vlade zatražio je od nadležnih službi da verificiraju i provjere dokumentaciju, odnosno navodne sms-ove, te da ga o tome izvijeste.

‘To je prava amaterska sprdnja i očito je gospodinu Todoriću, ako je istina da su SMS-i došli preko njega, podmetnuto’, kaže jedan od stručnjaka koji je analizirao poruke, za Večernji list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI