Andrija Hebrang: ‘Član sam HDZ-a, ali kao građanin dajem podršku Bruni Esih’

Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Ona zagovara utvrđivanje istine o komunističkim grobovima', kazao je Hebrang.

Dugogodišnji HDZ-ovac Andrija Hebrang komentirao je nadolazeće lokalne izbore u Zagrebu, piše Večernji list.

Bruni Esih ranije je već svojevrsnu potporu dao Zlatko Hasanbegović, a podupire ju i nekoć utjecajni, a danas pasivni HDZ-ovac Andrija Hebrang. Potporu joj je izrazio na promociji knjige novinara Tihomira Dujmovića, a potvrdio je to i za Večernji list.

“Prgomet je službeni kandidat HDZ-a, kojeg su podržala sva stranačka tijela i ja to kao član stranke poštujem. No, kao građanin opredjeljujem se za Brunu Esih jer ona zagovara utvrđivanje istine o komunističkim grobovima, kojih je u Hrvatskoj 960. To se poklapa s mojim dugogodišnjim stavovima i zato je podržavam”rekao je Hebrang. On, nastavio je, neće sudjelovati u njezinoj kampanji za zagrebačku gradonačelnicu jer ne sudjeluje ni u jednoj kampanji izvan HDZ-a. Zbog podrške Bruni Esih, Prgometovoj protukandidatkinji, ne očekuje, kaže, nikakve posljedice jer u HDZ-u nije ni na kakvoj funkciji.

Na pitanje koji značaj imaju grobovi komunističkih žrtava na lokalnim izborima koji bi trebali imati fokus na komunalnim temama, Hebrang je rekao da je Esih i saborska zastupnica te da je spektar tema koje ona zagovara širok. U emisiji Velimira Bujanca koji je medijski pokrovitelj Brune Esih, otkriveno je da će na njezinoj listi za zagrebačku Skupštinu biti i majka Jean-Michelea Nicoliera, francuskog dragovoljca koji je poginuo braneći Vukovar – Lyliane Fournier. Izgleda da će se u kampanji te popularne desničarke najvećim dijelom pucati na domoljubne emocije.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI