ANKA MRAK TARITAŠ I MIRO BULJ: Nećemo odustati od naših oporbenih prijedloga

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnici Anka Mrak Taritaš i Miro Bulj, koji imaju najviše oporbenih zakonodavnih incijativa za N1 su govorili o tome kako se osjećaju kad njihove inicijative odbijaju vladajući i to bez ozbiljnog razmatranja i s apsurdnim argumentima. Anka Mrak Taritaš u proceduri ima devet zakonskih prijedloga, a Bulj njih sedam.

Na pitanje podržava li prijedlog Anke Mrak Taritaš da se smanje porezna davanja na ženske higijenske proizvode Bulj je rekao da “podržava te da ga iznenađuje to što zastupnice HDZ-a nisu stale iza ovog prijedloga”.

“Mislim da bi se Anka složila da HDZ to predloži”, rekao je Bulj.


I Anka Mrak Taritaš je istaknula da je pomalo iznenađena odbijanjem prijedloga.

“Kad sam vidjela odgovor Vlade znala sam da neće proći. Obavijestila sam resornog ministra da idem s tim prijedlogom, on je bio upoznat s tim. Na odborima nije prošlo, a čim ne prođe na odborima znate kako će ići na plenarnoj. Kolegice su odlučile na toj temi tri minute slave. Žao mi je da je na tome napravljeno. Mi teško izgovaramo riječi ‘menstrualno siromaštvo’, ‘ulošci’ i ‘tamponi’’ Ovo nije ideološko pitanje ni pitanje nekih politika, ovo je čisto civilizacijsko pitanje”, naglasila je saborska zastupnica.Dodala je da se ne može plaćati porez “samo zato što ste žena”.

U saborskoj proceduri je trenutno sedam Buljevih zakonskih prijedloga, a on ističe da je samo jednom, i to polovično, prihvaćena neka njegova inicijativa. Ipak, smatra da ima logike predlagati i dalje.

“Moramo usmjeriti naš rad prema tome da plemenitim i potrebnim zakonskim inicijativama. Oporba radi. Još bih rekao, ja sam gradonačelnik Sinja, i mi za neke mjere, poglavito one socijalnog karaktera, moramo tražiti lokalna rješenja. Zato u parlamentu moramo predlagati različita rješenja”, naglasio je Bulj.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI