ANKICA MAMIĆ O ISKLJUČENJU HDZ-OVACA IZ STRANKE: ‘Ovakav diskurs ne smije se koristiti ni u birtiji, gdje se stvari malo otmu kontroli!’

N1

Komunikacijska stručnjakina, Ankica Mamić komenitrala je situaciju isključenja zagrebačkih HDZ-ovaca iz stranke zbog govora mržnje na društvenim mrežama (WhatsApp i Viber) u emisiji Novi dan na N1 televiziji.

Sud časti HDZ-a u četvrtak je iz stranke isključio osmoricu članova zbog neprimjerene komunikacije na grupama društvenih mreža. Na pitanje novinarke, kakvu poruku premijer Andrej Plenković time šalje javnosti, Ankica Mamić odogovorila je da je šremijer  na ovaj način pokazao kako neće trpjeti nestašluke pri  čemu mu je dobro došlo da je to stvarno neprimjerena komunikacija. “Očekivati visok stupanj demokracije u unutarstranačkim stvarima je prilično idealistički. Ako se ne slažete s programom, vodstvom, idejama ili politikom, vi morate iz te organizacije izaći. Premijer je ovime pokazao da neće trpjeti nestašluke. Pritom mu je jako dobro došlo da je to stvarno neprimjerena komunikacija. Pročitala sam objavljene poruke, strašno je da netko uopće koristi taj diskurs, pa čak i u birtiji gdje se stvari malo otmu kontroli.” – rekla je Mamić.

Ankica Mamić se i na isključenja u drugim strankama, s naglaskom na izbacivanje Aleksandre Kolarić iz SDP-a zbog objavljivanja teksta na portalu Index  s kojim se tadašnji predsjednik stranke, Zoran Milanović nije slagao.  “Ako se sjećate, ja to ne mogu zaboraviti, Aleksandra Kolarić je izbačena iz SDP-a jer je objavljen tekst na Indexu s kojim se tadašnji predsjednik stranke, danas predsjednički kandidat, Zoran Milanović nije slagao. Imali smo u SDP-u ovakvih slučajeva, nekima se ‘rezala glava’, a drugi su se godinama povlačili po sudovima časti”, istaknula je Mamić.


Na konstataciju da se neke članove procesuira odmah, dok se drugi godinama povlače po sudovima časti, rekla je kako unutar stranaka ne treba očekivati veliku demokratičnost. “Ovaj fenomen o kojem govorite, da se neke procesuira odmah, a neke nikada, rekla bih da je jedan od generatora takvog ponašanja. Ljudi tu vrstu nepravde osjete, kao što ju mi kao građani osjećamo u hrvatskom društvu. Netko može raditi što hoće bez ikakvih sankcija, a netko može biti sankcioniran i za najmanju stvar. Ne opravdavam ljude koji ovako komuniciraju.” – dodala je Ankica Mamić.

“Odluke stranačkog vrha ili stranačkog tijela, od kojih neke rješavamo u 15 minuta, a s nekima se zavlačimo 10 godina , šalju poruku da nismo svi jednaki. A na kraju je štetno za one koji to čine.” –  zaključila je Mamić.Facebook Comments

Loading...
DIJELI