Ankica Mamić: Plenković je već izabran za šefa HDZ-a, Kovač mu ne može kvalitetno parirati

N1

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić gostujući u emisiji N1 televizije osvrnula se i na unutarstranačke izbore u HDZ-u. Komentirala je smirivanje tenzija u kampanji.

“Mislim da su u HDZ-u shvatili da moraju surađivati nakon 15.3. Način na koji su ušli u kampanju je stvarno izgledao kako bratoubilački rat. Mislim da je premijer Plenković već izabran za predsjednika HDZ-a i mislim da mu Miro Kovač tu ne može kvalitetno parirati. Ako Hrvatskoj nešto ide dobro to je onda vanjska politika, a tu je premijer Plenković puno napravio”, kazala je Mamić.

“Ono što je lijepo vidjeti da je barem jedna žena na listi za potpredsjednicu što je puno premalo. Čuli smo jedan mali savjet iz usta Zdravke Bušić koja je rekla da bi trebalo vršiti veću kontrolu prilikom primanja u članstvo. Nismo puno vidjeli ni čuli o gospodarstvu. Uglavnom se govori o braniteljima, o obrani, o Vukovaru i o Tuđmanovu naslijeđu. Oni moraju voditi računa da najesen izlaze na parlamentarne izbore i da su građanima neke druge stvari važnu. Kad god je HDZ skretao previše udesno, nije ispalo dobro. Sadržanoj gledajući, meni tu fali budućnosti. Voljela bih da je netko tu predstavio Hrvatsku 2040. i kako ju vidi”, dodaje.

Stil života i život koji živite u Hrvatskoj uvelike ovisi o politici, smatra Mamić. “U prvim danima unutarstranačke kampanje je bilo puno kontroverzi i oko Istanbulske konvencije i oko koalicije s HNS-om. Ne treba zaboraviti činjenicu da je HDZ nastao kao širok pokret”, naglašava.

O ulozi Milijana Brkića na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, kaže kako u javnom životu ima jako puno Mitova. “Jedan od takvih mitova jest da Brkić kontrolira bazu. Kontekst u kojem sad izlazi na izbore je puno drugačiji nego kad je bio glavni tajnik. Moguće je da on i prođe kao potpredsjednik, ako stvarno stoji ta činjenica da su u stranci njegovi ljudi i da on kontrolira tu bazu. Kad govorite o internim stvarima HDZ-a, puno toga ovisi o tome kako oni komuniciraju s članovima”, kazala je Mamić.



“Vidjet ćemo hoće li nakon izbora u HDZ-u nastupiti bonaca, kao što je Butković zatražio javno od svih sudionika tog procesa. Jako puno tema ostat će zakopano pod tepih”, rekla je Mamić za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI