ANONIMNA, BOGATA I UTJECAJNA HRVATSKA MILIJUNAŠICA! Dvorci, stanovi, vile, kontroverze i milijuni vežu se uz ovu tajanstvenu damu

Foto:Pixabay

Premda dobar dio hrvatske javnosti za Kseniju Juhn Bojađijev nikada nije čuo, impresivna poslovna karijera ove žene otkriva kako joj itekako vrijedi posvetiti pažnju. Radi se o najbogatijoj i najmoćnijoj poduzetnici u Hrvatskoj iza koje stoji SN Holding vrijedan oko pola milijarde kuna.

Rat za prevlast

Junh Bojađijev godinama je uspješno plivala poslovnim vodama surađujući s poznatim biznismenom Darkom Ostojom s kojim se nije rastala u ugodnom tonu budući da su ovi nekada bliski partneri svojedobno vodili ozbiljan rat za prevlast u kompaniji. Oni koji ovu tajanstvenu poduzetnicu poznaju opisuju je kao decentnu i samouvjerenu ženu koja je uvijek besprijekorno dotjerana, a koja svoju ambiciju nikada nije krila. Utjecajna je ovo poduzetnica koja se vodi idejom da bude anonimn, i bogata što joj godinama i polazi za rukom. U Ostojinoj sjeni gomilala je dionice, a kada je skupila paket od 60,7 milijuna kuna tako se počelo pisati ne samo o njoj već i o njenom dvorcu u Zagrebu, vili na Hvaru, stanovima u Opatiji, Dubrovniku i Zagrebu.

S vremena na vrijeme ova se tajanstvena žena pojavljuje na naslovnicama hrvatskih medija koji je proglašavaju jednom od pet najbogatijih žena u našoj zemlji. Paralelno s time ova brokerica i dioničarka slovi i za strogu poslovnu ženu koja je u medijima opisivana i kao glavna financijerka u svim Ostojinim projektima tijekom 90-ih kada su pridobili najveći broj stradalnika Domovinskog rata koji su im povjerili vaučere iz kuponske privatizacije u zamjenu za dionice Dom holdinga koje su im oni dali. S vremenom su to postale vrijedne dionice koje su se u velikoj mjeri nalazile na računu spomenutog dvojca koji se razišao vodeći bitku za vrijednu imovinu koju su zajednički kontrolirali.

Navodno je do spora došlo kada je sin Ksenije Juhn-Bojađijev htio preuzeti operativno vođenje opatijskih Liburnija Rivijera Hotela iako nije imao iskustva u tom poslu koji je ovu Hrvaticu lansirao u svijet bogatih, anonimnih i uspješnih poduzetnica za koje je malo tko čuo što iznenađuje s obzirom na moć i utjecaj kojeg ima.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI