ANTE NAZOR O MILANOVIĆU: ‘Razočaran sam! Država koja baca obrambene simbole nema budućnosti’

Screenshot

Potez predsjednika Zorana Milanovića koji je radi napisa Za dom spremni napustio Okučane u kojima se obilježava obljetnica akcije Bljesak prokomentirao je ugledni povjesničar Ante Nazor koji smatra da je taj njegov potez zasjenio obilježavanje operacije Bljesak.

”Razočaran sam ovime što se dogodilo, do sada je amblem HOS-a bio nazočan na svim obilježavanjima, na svim mjestima gdje su pripadnici HOS-a branili i oslobađali Hrvatsku. Zastava HOS-a bila je Vukovarskoj koloni, u Škabrnji.

Na području Okučana vodile su se presudne bitke za opstojnost Hrvatske. Tu je spriječen prodor Banjalučkog korpusa na putu prema Virovitici s ciljem da presječe Hrvatsku, na tom području su 1991. pale velike žrtve. Imao tu veliki broj spomenika, imamo Spomen području Trokut na kojem su se vodile teške bitke.

Tu se nalazi i Spomen ploča pripadnicima HOS-a i svim drugim braniteljima kojie su 1991. branili, a 1995. oslobađali Hrvatsku. Država koja počme bacati  simbole i spomen ploče ljudima koji su  ju branili i oslobodili nema budućnosti. To je moje zapaženje. Moram reći da sam šokiran ovim ponašanjem”, zaključuje Nazor.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI