ANTIVAKSERI UPALI NA SLOVENSKU TELEVIZIJU! Intervenirala je policija

Screenshot

Osporavatelji pandemije koronavirusa i protivnici epidemioloških mjera i cijepljenja u petak su oko 20.30 sati upali u prostorije RTV Slovenija.

Skupinu je predvodio Ladislav Troha koji djeluje u okviru “domoljubne organizacije” Gibanje OPS (Osveščeni prebivalci Slovenije).

Tijekom upada na slovenski u prostorije televizije dijelili su letke u kojima traže “sigurne škole i fakultete bez brnjica”, kako nazivaju maske.


Novinarka Barbara Vidmajer snimila je incident i snimku objavila na Twitteru.

Intervenirala je i policija, koja je objavila da su neki prosvjednici, koji su inače prisustvovali prijavljenom skupu, ušli u zgradu medijske kuće, prenosi vecer.com.

“Nisu se držali naredbi zaštitara što je dovelo do intervencije policijskih službenika koji su osiguravali javni red”, objavila je slovenska policija te dodala kako će se “protiv prekršitelja poduzeti mjeri u skladu sa zakonom”.

Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough u emisiji Odmevi je rekao kako je to “težak napad na RTV kuću i javne medije”. “To najoštrije osuđujemo. Uloženo je mnogo napora da se ova situacija popravi u četiri mjeseca”, rekao je Grah Whatmough.

Predsjednik slovenske vlade Janez Janša osudio je upad u zgradu televizije.

Napisao je kako to nema nikakve veze sa slobodom izražavanja nego predstavlja nasilje nad tom slobodom.

“Treba učiniti sve da se svako samovoljno i nasilno prisvajanje javnog prostora i prijetnje osudi i kazni, po jednakim kriterijima, uvijek i svugdje”, napisao je Janša na Twitteru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI