ANTONIJA JOZIĆ BRANI PREMIJERA: ‘Grbin pokušava prodati lažnu tezu i profitirati na slučaju’

Foto: Ronald Goršić/Cropix

Na tvrdnje čelnika SDP-a Peđe Grbina da su za aferu preprodaje INA-inog plina odgovorni Vlada i premijer, reagirala je članica Predsjedništva HDZ-a i požeško-slavonske županije Antonija Jozić. Ona je rekla da Grbin pokušava prodati lažnu tezu i profitirati na slučaju.

“Umjesto da danas imamo oporbu koja bi trebala imati iste nacionalne interese kao i Vlada RH, pogotovo u ovom slučaju INA-e, svjedočimo nastupima SDP-a i njenog predsjednika Peđe Grbina koji se u ovom slučaju postavlja kao profiter i hrvatskim građanima pokušava prodati tezu da je za slučaj INA kriva Vlada RH i njen premijer Andrej Plenković”, rekla je Jozić u Požegi na konferenciji za novinare.

Dodala je da za razliku od SDP-ovih vremena, “danas su u Hrvatskoj institucije, koje se bave takvim stvarima, neovisne, nepristrane i slobodne u svome radu i zasigurno ne štite nikoga po bilo kakvoj liniji”.

Podsjetila je da su slučaj preprodaje plina pomogle otkriti hrvatske institucije, odnosno Ured za sprječavanje pranja novca.

“To dovoljno govori o našoj snažnoj odvažnosti i odlučnosti u borbi protiv korupcije. Isto tako, i predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade postavio se odlučno i odvažno – tražio je odgovornost Uprave INA-e, ne samo s hrvatske već i s mađarske strane”, naglasila je Jozić.Na kraju je poručila da će “Vlada RH nastaviti odlučno i odvažno boriti se sa svim izazovima današnjice, pa i s ovim izazovom INA-e i sa svim onim što je iza nas, a sve u interesu hrvatskih građana”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI