ANUŠIĆ PODSJETIO MILANOVIĆA NA NJEGOVO OBEĆANJE: ‘Bio bi krajnje nevjerodostojan, generala Gotovinu moramo čuti što govori’

Screenshot

Osječko-baranjski župan i potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić za Dnevnik HTV-a komentirao zahtjev za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

“Bio bi presedan da predsjednik Zoran Milanović to učini, ali bilo bi nevjerodostojno. Ne bi bio kontinuitet onoga što predsjednik Milanović govori. On je sam u predsjedničkoj kampanji rekao da će institut pomilovanja odmaknuti od sebe, da će se sam riješiti te ovlasti i mogućnosti”, rekao je te istaknuo da ovakve teme dijele hrvatsko društvo već pune 32 godine te da bi ih trebalo zatvoriti i ne vaditi ih više iz arhiva.

Prokomentirao je izjavu odvjetnika Ante Nobila koji je rekao kako je siguran da bi predsjednik Tuđman, da je živ, potpisao pomilovanja.

“Politički stavovi Ante Nobila su poznati i te izjave me ne čude. Ali bitno je reći da on ima pravo reći i neistinu, jer je branitelj onih za koje pokušava pridobiti pomilovanje pa je na neki način opravdano to što izgovori neistinu jer je u funkciji branitelja, rekao je Anušić.

General Ante Gotovina također je potpisao pismo podrške Mustaču i Perkoviću. Anušić smatra da bi Gotovina sam trebao komentirati zašto je dao svoj potpis.



“General Gotovina je toliko zaslužan za stvaranje RH, uzor svih nas hrvatskih branitelja, čovjek koji je dao jako puno i na kraju krajeva potpuno neopravdano osuđen na služenje kazne u Hagu. On zaslužuje da sam to iskomentira, da sam kaže zašto je dao potpis i priopćenje”, kazao je Anušić za HTV.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI