ANUŠIĆ ‘PRIZEMLJIO’ DOMOVINSKI POKRET I PENAVU: ‘HDZ nisu ugrozili ni kada su bili najjači’

Domovinski pokret dobio je novog člana, Ivana Penavu koji je najavio i svoju kandidaturu za novog čelnika stranke, i kao nasljednika Miroslava Škore.

Polako su već počeli stizati i prve reakcije na tu odluku.

Njegov potez komentirao je župan  osječko-baranjski Ivan Anušić.

“Stranka sa nekih 18-19 posto potpore završila na ispod pet posto potpore. To je ozbiljan pad i ozbiljan posao za budućeg predsjednika, tko god on bio. Mislim da ga čeka ozbiljan posao. Rehabilitirati stranku s tolikim padom, vratiti na one postavke neće mu zasigurno biti jednostavno, ali to je u ovom trenutku problem DP-a i budućeg predsjednika stranke”, rekao je Anušić za N1.

Komentirao je i može li Domovinski pokret s Penavom na čelu ugroziti HDZ u Slavoniji.



“Kad je situacija bila ok u DP-u, kad su bili kompaktni i jaku potporu javnosti, tada su imali oko 20 posto i nisu uspjeli ugroziti niti jednu županiju na istoku Hrvatske, niti jednu općinu i niti jedan grad osim Vukovara kojeg su imali prije nego što je Penava bio u DP-u”, kazao je Anušić, dodajući da DP neće moći ugroziti poziciju HDZ-a u Slavoniji, osobito nakon raskola koji se dogodio u stranci.

“Kad predsjednik stranke ode, onda to nije jednostavan problem za riješiti i mislim da ne može ugroziti HDZ na istoku Hrvatske jer nisu to uspjeli ni kada su bili najjači.”

“Penavu čeka ozbiljan posao”, dodao je Anušić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI