AUSTRIJSKI KANCELAR ODBIO KOMENTIRATI IZJAVU SVOG MINISTRA: Karner se usprotivio proširenju šengena na Hrvatsku, Rumunjsku i Bugarsku

ilustracija

Iz Ureda austrijskog kancelara Karla Nehammera iz Narodnjačke stranke Austrije ÖVP odbili su komentirati izjavu ministra unutarnjih poslova Gerharda Karnera koji se usprotivio proširenju šengenskog prostora na Hrvatsku, Rumunjsku i Bugarsku.

“Ne može funkcionirati proširenje jednog sustava koji sam ne funkcionira. Zato je moj stav s pozicije ministra unutarnjih poslova i osobe koja je zadužena za sigurnost, i iz sadašnje perspektive, jasno ‘ne’ proširenju šengena”, rekao je Karner za javni servis ORF.

Objasnio je kako je od 100 tisuća ilegalnih migranata, koliko je ove godine zabilježeno u Austriji, 75 tisuća prošlo kroz neku od zemalja Europske unije bez da su ih vlasti tih zemalja registrirale.

Iz Ministarstva su objavili da se Karner “izborio” za sastanak ministara unutarnjih poslova zemalja EU-a sljedećeg tjedna na kojem bi glavna tema bila migracija na zapadnom Balkanu. Još jedan sastanak na istu temu bi trebao biti održan početkom prosinca.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI