AUTOM U PARLAMENT: Središte Londona pod opsadom, ima ozlijeđenih

screenshot

Nekoliko osoba ozlijeđeno je nakon što se automobil zabio u zaštitne ograde britanskog Parlamenta, objavio je Scotland Yard. Incident se dogodio nešto iza 07:30 sati po lokalnom vremenu, a na mjesto događaja izašli su brojni pripadnici policije, Hitne pomoći i vatrogasaca, prenosi Nacional.

Prema prvim izviješćima, nitko od ozlijeđenih nije životno ugrožen.

Scotland Yard još uvijek ne može reći radi li se o terorističkom činu, ali nekoliko svjedoka događaja navode kako se činilo da je automobil namjerno pokosio ljude.

Policajci su uhitili vozača automobila. Svjedokinja je za BBC izjavila kako joj se čini da je auto namjero probio barijeru. “Doletio je velikom brzinom”, rekla je.

Muška osoba koja je vozila automobil brzo je privedena od strane policajaca, a nekoliko ljudi je ozlijeđeno. Policija je i dalje na mjestu događaja”, navodi se u policijskom priopćenju.



Svjedoci navode kako je automobil vozio kraj Parlamenta, a onda je naglo prešao u suprotnu prometnu traku.

Čuo sam vrištanje, a tada sam se okrenuo. Automobil je skrenuo u suprotnu traku i pokosio nekoliko biciklista koji su čekali zeleno svjetlo na semaforu. Potom je ubrzao i punom brzinom se zabio u zaštitnu ogradu Parlamenta. Bio je to mali srebrni auto, a udario je s takvom brzinom da je poletio”, ispričao je novinar BBC-a koji je bio na mjestu događaja.

Policija je na mjesto događaja stigla gotovo odmah. “Sve što sam vidio je automobil u ogradi. Prednji dio auta bio je potpuno uništen, odbio se od ograde. Nije bilo nikakve panike, a policija je osmah stigla”, ispričao je drugi svjedok.

Prema nekim izvješćima, automobil se u zaštitnu barijeru zabio brzinom od 80 km/h. “Mislim da je bilo namjerno. Nije bilo nikakvog skretanja, udario je ravno u ogradu”, ispričao je još jedan svjedok.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI