(AV)NOJEVSKA POLITIKA BRISELSKOG KUNTAKTORA! Ovakve prozivke Plenković nije doživio, evo što mu je poručio Domovinski pokret

Foto: Marin Tironi/Pixsell

Referirajući se na predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Domovinski pokret u objavi premijeru spočitava odlazak u covid bolnice te od njega traži da iznese stav o pitanju obveznog cijepljenja te nedavnim potezima Milorada Dodika, Domovinski pokret oglasio se na Facebooku statusom naslova “(Av)nojevska politika briselskog kunktatora”,

Njihov post koji prenosimo u cijelosti:

 

Hrvatska je, kao, uostalom i uvijek – okružena, u najmanju ruku, problematičnim susjedima. Na istoku je Srbija koja se ubrzano naoružava, Dodik, kao produžena ruka Vučićeve velikosrpske politike, prijeti odcjepljenjem od BiH, Crna Gora je pod okupacijom, a srbijanske pretenzije prema Kosovu, politička su konstanta agresivne politike Beograda.

 



Službena Hrvatska politika u takvoj se situaciji pravi grbava – baš kao da se ništa ne događa – i kao da ne postoji. To čini iz (av)nojevskih razloga… Kada vide opasnost, nojevi zabiju glavu u pijesak i čekaju da ona prođe… Ne gledaju li opasnosti u oči, uvjereni su da uopće ne postoji. Tako je i s ovim našim briselcima… Kada ne bi imali glavu uronjenu u pijesak, a okrenuli bi se, recimo – zapadu, tada bi vidjeli da niti 200 kilometara zračne linije od Zagreba, u Austriji, svjedočimo neviđenom teroru. Lockdown za necijepljene, sloboda za cijepljene, a od veljače – obvezno i prisilno cijepljenje za sve! I Hrvatska se opet pravi kao da se sve to ne događa.

 

Ima li uopće veliki briselski kunktator stav o bilo čemu? Domovinski pokret ovom ga prilikom otvoreno poziva; neka se odredi – i glede dramatičnih događaja u Austriji, ponajprije obveznog cijepljenja, kao i pitanju Dodikovog smrtonosnog plana za BiH.

 

Domovinski pokret je zgrožen kunktatorovim “hrabrim” pozivom u tzv. covid bolnice, u razgledavanje teško oboljelih, koje medijski nudi kao kakve atraktivne turističke ture, bez imalo empatije prema činjenici da su to i naši očevi i majke, djedovi i bake, braća i sestre – i da u bolničkim krevetima nisu završili da bi bili statisti u nečijim predizbornim spotovima.

 

Kad je bio Domovinski rat i kada su mnogi naši članovi bili u prvim redovima obrane Domovine, a neki članovi predsjedništva DP-a i u bolnicama kao što je vukovarska, nismo čuli poziv velikog kunktatora za prigodno razgledavanje. Nije tada govorio niti o strahu, a niti o hrabrosti. Nije se busao u prsa niti je vidio kako izgledaju žrtve granatiranja i ljudi koji krvare za dom zato što su ga spremno branili. Anemija je neke spriječila da podjele “krivnju” s našim braniteljima…

Zbog čega je ova poruka (av)nojevska? Avnojevska je zato što je upućujemo trgovačkoj koaliciji, čiji sastav neodoljivo podsjeća na bratstvojedinstveni stav u borbi za jednu drugu državu, koja nije bila Hrvatska. A Nojevska je po izostanku bilo kakvog konkretnog stava o bilo kakvoj opasnosti, osim kada je u pitanju kunktatorova briselska domaća zadaća koja se odnosi na Rusiju i Ukrajinu. Zaista bi voljeli da veliki kunktator bude i hrvatski, a ne samo ukrajinski suverenist!

 

Neka se jasno odredi; jel’ mu Vučić prijatelj i politički saveznik, a Ana Brnabić pučka sestrica ili njihova politika predstavlja opasnost za hrvatske nacionalne interese? Što kunktator misli o Dodiku i što će učiniti za malobrojne preostale Hrvate u Crnoj Gori? I najaktualnije; podržava li nasilje nad građanima Austrije, među kojima ima i na tisuće Hrvata? Smatra li kunktator da ih treba zatvarati i prisilno cijepiti?!

Šutnja nije ništa drugo, već znak jasnog odobravanja, a pošto (av)nojevska vlada šuti o svim ovim pitanjima, odgovor je logičan i nameće se sam po sebi; sve što nam prijeti, oni odobravaju.

 

Domovinski pokret je na posve drugoj strani. Mi ne pristajemo na nepravdu. Protiv svake sile borit ćemo se bez kompromisa i svim nama dostupnim sredstvima. S obzirom na to da je kunktator dobro upoznat s (av)nojevskom literaturom, sigurni smo da nije zaboravio onu staru: padaj silo i nepravdo!

P.S. Kunktator (lat. Cunctator) – onaj koji oklijeva; kolebljivac, oklijevalo…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI