Babić o Imotskom: ‘U Hrvatskoj je dopušteno izrugivati se kršćanskim vrijednostima i nacionalnim svetinjama’

Screenshot

Ante Babić, HDZ-ov saborski zastupnik, se oštro suprotstavio stavljanju Imotskog na stup srama zbog nedavnih maškara. Poručuje kako su karnevalski običaji različiti, ali uvijek prožeti satirom, kroz poruke, traženje krivca uglavnom kod javnih osoba.

“U Hrvatskoj je dopušteno izrugivati se kršćanskim vrijednostima i nacionalnim svetinjama jer sve je to satira i umjetnička sloboda, ali kad se pila samo malo okrene naopako onda je to skandal i kazneno djelo koje čine retrogradni, primitivni i nazadni ognjištari”, rekao je Babić, koji je inače Imoćanin.

Žestoko je odgovorio SDP-ovim zastupnicima Nenadu Staziću i Arsenu Bauku te predsjedniku države Zoranu Milanoviću. “Imoćani, kolega Staziću, nisu primitivni, već plemeniti i dobri ljudi, pioniri željene hrvatske slobode s prvom žrtvom Domovinskog rata Josipom Jovićem i 240 palih branitelja”, poručio je SDP-ovcu.

Bauka je prozvao da u tri zastupnička i jednom ministarskom mandatu nikada nije došao u Imotski, ali je odmah pohrlio tužiti narod.
“Nema više prijekog suda koji bi narod osudio na licu mjesta i onda ga pospremio na Goli otok”, poručuje Bauku.

Predsjednik će očito osnovati ideološku, svjetonazorsku komisiju koja će Hrvatima i Hrvaticama određivati kako se oblačiti, što nositi, kako govoriti i što pjevati”, kritizirao je Babić Milanovića.



Dodaje kako je karnevalska povorka u Imotskom te dvije spaljene lutke para s posvojenim djetetom sa Stazićevim likom aluzija na posvajanje djece homoseksualnih parova. “Istina, vodili su se i gay Prideom i paljenjem heteroseksualnih lutaka 2012. godine”, objasnio je, te je rekao kako su homoseksualni parovi dio društva i podložni kritici kao i svi drugi. Istina je, oni su manjina i tu treba biti jako oprezan.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI