BAČIĆ KRITIZIRAO OPORBU: ‘Bezidejni su. Pokušavaju insinuirati nekakvu šapu HDZ-a na pravosuđe i paradržavnost Stožera civilne zaštite’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Predsjednik kluba saborskih zastupnika HDZ-a Branko Bačić osvrnuo se na tzv. aktualno prijepodne u Hrvatskom saboru gdje članovi Vlade odgovaraju na pitanja zastupnika.

Nije se složio s kolegom iz SDP-a Arsenom Baukom koji je rekao kako je premijeru Andreju Plenkoviću bilo dosadno te da uglavnom nije odgovorao na pitanja, kao i da je “bio s onim svojim stavom, za koji će neki reći da je bahat”.

“Mogu reći da je bilo zanimljivije, barem za premijera. Gotovo svako drugo bilo je namijenjeno njemu, od 40 pitanja on je odgovarao na 19. Bio je više u raspravi, dijaloga s oporbenim zastupnicima”, tvrdi Bačić.


“Ne bih se složio s kolegom Baukom. Mislim da je današnje aktualno prijepodne pokazalo svojevrsnu bezidejnost oporbe. Pitanja koja su bila upućena premijeru su praktično reciklirani naslovi ili događanja koja u političkom prostoru Hrvatske slušamo iz dana u dan”, dodao je.

“Kroz pitanja oporbe pokušalo se opet insinuirati tvrdnja o nekakvoj šapi HDZ-a na pravosuđe i sudbenu vlast, na paradržavnost Stožera civilne zaštite. Zbog toga je danas premijer u odgovoru bio lepršav i na duhovit način prikazao nevjerodostojno postupanje dijela oporbenih zastupnika koji su mu danas došli postaviti pitanje i nije im bio problem testirali se, a prije nekoliko dana su prosvjedovali protiv testiranja, cijepljenja i COVID potvrda”, rekao je zaključuje Bačić u Dnevniku HRT-a.Facebook Comments

Loading...
DIJELI