BAČIĆ NAKON SASTANKA VLADAJUĆIH NE NOSI DOBRE VIJESTI: Nafta će opet porasti, no to sigurno neće doći u pitanje’

Goran Mehkek/Cropix

Vladajuća većina održala je svoj redovni tjedni sastanak u Banskim dvorima. Nakon sastanka izjavu za medije dao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić.

Osvrnuvši se na Vladine mjere po pitanju cijena nafte, Bačić je istaknuo kako se vodi računa o dostatnosti naftnih derivata u Hrvatskoj.

“Ove dvije odluke kojima se spušta visina trošarina, kada su u pitanju benzin, dizel i plavi dizel, cijena bi bila značajno niža od one cijene na hrvatskom tržištu da Vlada nije reagirala mjerama. Odlukom neće doći u pitanju opskrba naftnim derivatima. Premijer i ministar gospodarstva kazali su kako je opskrba naftnim derivatima stabilna”, izvijestio je Bačić.

Bačića su pitali je li bilo govora o još nekim mjerama po pitanju smanjenja cijene nafte, Bačić je poručio kako su i premijer i ministar gospodarstva.

“Činjenica da je situacija oko rata u Ukrajini problem koji sve to usložnjava. Za očekivati je da bi moglo doći do daljnjeg rasta cijena nafte, pa i na mediteranu”, rekao je Bačić.  Dodao je također  kako su na sastanku razgovarali i o mogućim dodatnim mjerama, ali i da “Vlada u arsenalu ima te mjere kojima može raspolagati”.Je li Vlada spremna primiti prijedloge oporbe vezano za rast cijena energenata, Bačić je rekao kako je Vlada već brojnim mjerama pomogla građanima u dugoročnom smislu. “To je bio jedan cjeloviti paket mjera”, podsjetio je Bačić.

Rekao je i kako je Plenković predstavio paket obiteljskih mirovina koji bi “trebao podići standard hrvatskih umirovljenika”. O tome će, kaže Bačić, više informacija biti prezentirano u četvrtak.

“Projekt je podržan od svih. Cilj je da se do ljetne stanke u Hrvatskom saboru raspravi prvo čitanje, najesen drugo i da već od nove godine startamo s tim projektom. Preko 250 000 umirovljenika će osjetiti značajno povećanje mirovine”, kazao je glavni saborski čovjek HDZ-a Branko Bačić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI