Bačić: „Povjrenstvo se ukida zbog zakona“; Maras: „HDZ-ovi razlozi su prizemni“

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

POVJERENSTVO ZA AGROKOR

Saborsko Istražno povjerenstvo za Agrokor, čija se nova sjednica trebala održati u srijedu, prekida s radom, a potvrdio je to šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, koji kaže da je to tako prema zakonu.

Bačić je naglasio kako zakonom o istražnim povjerenstvima utvrđeno je kako se ne može raspravljati o pitanjima za koja se pokrenuo sudbeni postupak, pa povjerenstvo prestaje s radom u tom trenutku. Dodao je kako se povjerenstvo zapravo ne ukida. To znači ako se istraga obustavi, povjerenstvo može nastaviti raditi.

Na kraju je zaključio kako se u povjerenstvu ionako nalazi 5 članova iz vladajuće koalicije, što znači ako oni odluče poštivati zakon, u povjerenstvu ostaje samo četiri člana, a na taj način ono ne može funkcionirati.

No SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras tvrdi da su u pitanju drugi razlozi.

“Znate zašto HDZ želi ugasiti Povjerenstvo za Agrokor? Razlozi su vrlo prizemni i nemaju veze s Todorićevom istragom. Uskoro ću vam otkriti koga štite. Maske će pasti vrlo brzo. Ukoliko ima obraza, Plenkovićevi će biti jako crveni!”, napisao je Maras na svom Facebooku profilu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI