Bačić rekao da ne razumije SDP pa dobio odgovor: ‘Za njega je politički uspjeh kada ga netko želi pod skute poput Sanadera!’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, Branko Bačić, odgovorio je na zahtjev oporbe, koja se ujedinila i održala najdužu raspravu u povijesti Sabora, ali i odlučila krenuti u opoziv ministrice gospodarstva, Martine Dalić.

Bačić je rekao da se predloženim promjenama Poslovnika ne zatvaraju usta oporbi. “Dapače, svi instrumenti koji su na raspolaganju i dalje će biti na raspolaganju. Dodao bih da smo uveli dva nova instituta koja idu u prilog oporbi. To je javno sučeljavanje sa članovima Vlade, s direktorima javnih poduzeća, s kim god poželite na odboru. Primjerice da se za bilo koji predmet pozove, koji je u tom trenutku interesantan javnosti, da se pozovu dužnosnici Vlade, dužnosnici javnih poduzeća. S druge strane, prvi put se institucionalizira, u jedan sat, iznošenje stavova pojedinih klubova, što dosad nije bio slučaj”, rekao je Bačić u Dnevniku Nove TV.

Predsjednik Kluba HDZ-a komentirao je i zahtjev oporbe za opozivom potpredsjednice Vlade Dalić. “Moram reći da ne razumijem SDP. SDP nam prije dva dana šalje poruku da su spremni s nama na suradnju oko konsolidiranja, restrukturiranja i potpisivanja nagodbe u Agrokoru, a onda vrlo brzo dolaze pod skute Mosta. Ne znam više tko je lider oporbe, da li je to Nikola Grmoja ili Davor Bernardić. Vidite i sami da je incijativu potpuno preuzeo Most kad je u pitanju oporba”, rekao je Bačić.

Iz SDP-a su odmah odgovorili na njegovu primjedbu, i to na Twitteru. “Ne razumijemo ni mi gospodina Bačića. Koju on to ima političku karijeru? Za njega je politički uspjeh kada ga netko želi pod skute poput Sanadera!”, kazali su Bačiću iz SDP-a.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI