BAČIĆA JE NA VRH ‘PROGURAO’ JEDAN UTJECAJNI HDZ-ovac: Već godinama uživa zaštitu premijerove omiljene ministrice

Igor Kralj/PIXSELL

U akciji Uskoka i policije uhićen je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić čije je privođenje povezano s poslovima Grada Zagreba i Tvornice električnih žarulja.

Bačić je dugogodišnji djelatnik javne televizije i nekadašnji šef Tehnike koji slovi za jednoga od najimućnijih djelatnika javne televizije.

Godinama se po HRT-u šuškalo da iza njenoga imenovanja na mjesto ravnatelja stoji Mislav Stipić koji mu je tu funkciju omogućio zahvaljujući svojem vjenčanom kumu Jasenu Mesiću, nekadašnjem šefu saborskog Odbora za informiranje.

Bačić je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu te magistrirao na Bledu studij managementa. Na televiziju Zagreb došao je 1984. godine, a u trenutku kada je izabran za šefa HRT-a obnašao je dužnost šefa Tehnike. Samozatajni čovjek iz sjene, kako ga zovu na Prisavlju, dugi niz godina sjedi na vrlo visokim funkcijama na HRT-u, paralelno s time nižući afere poput primjerice afere Las Vegas kada je otišao na sajam opreme u Las Vegas koji je HRT stajao stotinjak tisuća kuna, u isto vrijeme na Prisavlju se šuškalo kako je Bačić preko bare uživao u luksuznim restoranima, a navodno i posjećivao striptiz klubove.

Nedavno se Bačićeva prijatelja Stipića u javnom prostoru spominjalo radi seksualnih uznemiravanja jedne HRT-ove djelatnice koja je svoje iskustvo iznijela za Nacional. U tom kontekstu Stipić je inače na HRT-u ravnatelj poslovanja, a urednik tjednika Berislav Jelinić na društvenim je mrežama prepričao razgovor sa ženom koja mu je iznijela svoje potresno iskustvo.



“Dugo me nije zdrmao rad na nekoj temi, kao ovog vikenda. Došla je u redakciju s prijateljicom, nakon dvije godine teške životne drame koju je proživljavala na HRT-u. U više navrata drhtala je i plakala dok je govorila. U jednom trenutku skoro smo se svi rasplakali. Bila je duboko istraumatizirana, dijagnosticiran joj je PTSP, a u redakciji Nacionala ispričala mi je zašto je prozvala jednog od ravnatelja HRT-a za seksualno uznemiravanje, te svoje urednice za mobing trudnica i mladih majki. Pokazala je i opsežnu prepisku s vodstvom kuće.

HRT je službeno potvrdio autentičnost optužbi. Pričali smo i s prozvanima. Ali i s drugima unutar HRT-a koji službeno potvrđuju brojne slične optužbe protiv prozvanih. Prozvani sve demantira, ravnatelj HRT-a mu vjeruje, kaže da je sve temeljito istražio, ali novinarku koja ga je prijavila uopće ne informira ni o čemu. To je tek uvod u potresnu ispovijest, dokumente i službene navode koji su prikupljeni u velikoj priči o seksualnoj aferi koja trese Prisavlje”, napisao je Jelinić na čije je napise u međuvremenu reagirao Bačić poručivši da tvrdnje njihove djelatnice nisu osnovane.

Mnogi su već tada nakon te prve ozbiljnije Bačićeve afere tvrdili kako se bliži njegov kraj na čelu javne televizije te da Plenković priprema čistke na HRT-u koje bi teško mogle pasti Bačićevoj prijateljici i zaštitnici, ministrici kulture Nini Obuljen.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI