BANDIĆ I SANADER SU GA OBOŽAVALI! Diplomirao je u Travniku, a uhićeni Šegota bio je miljenik svih šefova

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Bivši šef Gradskih groblja Zagreb kontroverzni Patrik Šegota uhićen je u Dubrovniku i u “društvu” policije prevezen u Zagreb. Ista je sudbina zadesila u srijedu još četiri osobe, među kojima je i njegova sestra Tamara Šegota koja je, kako sumnjaju u policiji i Uskoku, preko svoje tvrtke pomagala bratu u kriminalnim radnjama. Među uhićenima je i voditeljica Zemljišnoknjižnog odjela u Sesvetama Ana-Marija Končić.

Šegoti se politika omilila još u ranoj mladosti kada se učlanio u HDZ, u kojem je strelovito napredovao od predsjednika Riječke mladeži do dopredsjednika Županijske mladeži i člana Županijskog odbora seniora. Bio je i član Nacionalnog odbora mladeži na državnoj razini, a osim toga na volonterskoj razini radio je za predsjedničku kampanju 2004.godine.

Upućeni svjedoče kako je Šegota u stranačkim krugovima postao prepoznatljiv u eri bivšeg premijera Ive Sanadera. Nakon njegova pada postao je direktor kvalitete u Čermakovom Croduxu, neko je vrijeme radio u Erste banci koju je 2019. godine zamijenio poslom voditelja podružnice Zagrebačkog holdinga. Pozicija je to koju je napustio prošle godina, nakon što se u medijskom prostoru pojavila afera vezana uz raspisivanje javnog poziva za desetogodišnji zakup zemljišta na četiri lokacije na Mirogoju.

Na natječaju koji je trajao svega četiri dana pobijedile su četiri netom osnovane tvrtke s ponudom istovjetne vrijednosti od 3510 kuna. Lani je medijske stupce punila navodna lažirana Šegotina diploma s Internacionalnog univerziteta u Travniku, a on je pak tvrdio kako se radi o zlonamjernom falsifikatu i objedi s kojim mu se nanosi šteta.

Tada je za Srednju.hr otkrio kako mu je diplomu nostrificirala Agencija za znanost i visoko obrazovanje, a istovremeno je otkrio kako studira na doktorskom studiju na travničkom Ekonomskom fakultetu kao i da paralelno pohađa MBA studij na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu. Nakon što je napustio HDZ Šegota se pridružuje Milanu Bandiću. Bio je član predsjedništva, međunarodni tajnik i predsjednik ogranka Črnomerec u njegovoj Stranci rada i solidarnosti.



Kako tvrde upućeni Šegota je uživao velike simpatije pokojnog zagrebačkog gradonačelnika. Opisuju ga kao iznimno ambicioznog i probitačnog tipa koji je znao kako se uvući pod kožu svim svojim šefovima. Neizmjerno im je laskao, otkrivaju nam, a trudio se ostati u sjeni iz koje je uspješno pleo svoju mrežu. Njegovo uhićenje još je jednom u svega desetak dana uznemirilo gradske djelatnike koji se pitaju gdje je kraj privođenjima i tko će od njih sljedeći doći na tapetu.

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI