BANDIĆ KREĆE U PROTUNAPAD! Izlazi na vidjelo najveća Tomaševićeva slabost

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Stotinjak dana dijeli nas od lokalnih izbora, a sve parlamentarne stranke slijedom toga intenzirivale su vlastite kampanje. Posebno intenzivna borba voditi će se za Zagreb, u kojem na aktualnog gradonačelnika Milana Bandića kreće HDZ-ov Davor Filipović, socijaldemokrat Joško Klisović te nekolicina drugih kandidata, od kojih Bandić ne strahuje.

Pitate li gradonačelnikove suradnike, on najviše animoziteta ima prema mladom zastupniku i aktivistu iz platforme Možemo Tomislavu Tomaševiću. Ankete kažu da bi Senf dugogodišnjeg gradonačelnika mogao potući u drugom krugu izbora i to tako što će uspjeti mobilizirati građane koji ranijih godina nisu bili skloni izlascima na birališta u glavnom hrvatskom gradu. Uz vojsku zaposlenih po gradskim poduzećima, upravo je mala izlaznost svih ovih godina i bila tajna Bandićeva opstanka, u sklopu koje ne treba zaboraviti potporu koju je uživao što javno, što tajno kako od HDZ-a tako i od SDP-a, koji je odnedavno u žešćem sukobu s Tomaševićem nego li s Bandićem. U tom sukobu Bandić i vidi svoju priliku za opstanak, tvrde njegovi suradnici.

”Na ljevici će se dogoditi rat između Tomaševića i Klisovića, tu će i jedni i drugi voditi borbu za opstanak i svoje pozicije, a mladi Filipović nije loš no on Bandića ne može ugroziti, međutim Plenković je u pravu kad kaže da je bolji od Vanđelića pa i Hermana, taj je mladić napadač i to Bandiću neće ići u prilog”, navode naši sugovornici bliski gradonačelniku pa naglašavaju kako je on odavno u kampanji i da je time korak ispred svih.

”On na veliko sastanči s građanima, obećao je pomoć ljudima koji su stradali u potresu i spreman je ići korak dalje, smireniji je nego inače i djeluje dosta sigurno, djelom i radi toga što Tomašević ne prezentira ono o čemu priča”, naglašavaju naši sugovornici te kažu da za vođenje Zagreba treba znati nekoliko značajnih informacija. Naime, Zagreb je zapravo gotovo trećina hrvatske ekonomije, glavni je grad sa statusom županije, a ujedno je i jedini hrvatski grad koji je po BDP-u dosegao pa i preskočio prosjek EU.

”Zagrebački BDP vam je osam posto viši iznad europskog prosjeka, i to ne tvrdimo mi, to je vidljivo iz Eurostatovih istraživanja, i sa time će Bandić uz ostalo ići u intenzivniji dio kampanje”, nabrajaju njegovi suradnici te napominju kako je na razini regije Zagreb grad u kojem se ponajbolje živi.



”Mi za Tomaševića imamo samo jedno pitanje: što on građanima nudi? To da nije Bandić i da se bavio aktivizmom za upravljanje gradskom mašinerijom i gradom kao što je Zagreb nije dovoljno. Gdje je njegov program? Tko su članovi njegova tima? Zašto ih još nije predstavio? Što krije? Zašto nije otkrio na koji način namjerava upravljati gradom? Sve su to nepoznanice koje pokazuju Tomaševićevo političko neiskustvo. Lako je kritizirati Bandića, ali daj reci što nudiš za uzvrat, što ćeš ti raditi bolje i drugačije? On nema program i to je vidljivo”, uvjereni su Bandićevi suradnici te kažu kako je i ono malo što on nudi nedorečeno te da će Bandić zahvaljujući toj njegovoj slabosti ipak odnijeti pobjedu u drugom krugu izbora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI