Bandić majstor graha i igara!

Zarko Basic/PIXSELL

Nakon što je prvosvibanjskim grahom nahranio tisuće građana na Maksimiru,među kojima i brojne njegove glasače, Bandić je u večernjim satima otišao na operaciju bruha ili kile, koja je završila uspješno. A zahvaljujući Bandićevoj 'kili', na Županijskom sudu u Zagrebu odgođena je sjednica optužnog vijeća u slučaju 'štandovi'. Da svako zlo nije za zlo potvrđuje i činjenica da Bandić, zahvaljujući teškom loncu s grahom,(koji ove godine nije donirao posrnuli Agrokor, nego Crveni Križ, MORH i Udruga Dobri dom), nije dobio optužnicu, koja bi mu, samo dvadesetak dana pred lokalne izbore, bila 'šaka u oko'

Zagrebački gradonačenik Milan Bandić je na praznik rada 1. svibnja ove godine dokazao da mu ništa nije teško. Pa ni to da podiže teške lonce pune graha, kako bi nahranio gladna usta brojnih Zagrepčana. A u žaru podizanja tih lonaca Bandić je dobio bruh ili kilu pa je na upite novinara hoće li njegova stranka sudjelovati u novom preslagivanju u Saboru odgovorio da mu je sada samo na pameti operacija.

‘Bandić je kralj’, bili su komentari nekih od prisutnih na Maksimiru toga prekrasnog prvosvibanjskog dana, kada su vidjeli svoga gradonačelnika s kojim žarom dijeli grah kako bi građani bili zadovoljni i najedeni.

Mnogi su, nakon što je izbila afera Agrokor bili uvjereni da ovog prvog svibnja Bandić i neće djeliti grah, jer dosadašnji sponozor tona graha gazda Todorić, nije više u toj prigodi. No, Bandić ne bio bio to što jeste da se brzo nije snašao i umjesto jednog pronašao nova tri sponzora – Crveni križ, MORH i Udrugu Dobri dom, koji su se potrudili da i ove godine građani Zagreba, ne ostanu bez prvosvibanjskog graha.
A nakon što je nahranio prisutne,među kojima i brojne njegove glasače, Bandić je u večernjim satima otišao na operaciju kile, koja je, kako javljaju iz njegova stožera završila uspješno i gradonačelnik se dobro oporavlja.

Iako su mnogi očekivali da će Bandić odmah nakon operacije ići delati, ipak jedno vrijeme mora mirovati. No, koliko mu, s jedne strane, mirovanje teško pada, s druge pak strane, to mu je mirovanje dobro došlo u slučaju ‘štandovi’, jer je zbog Bandićeve kile na Županijskom sudu u Zagrebu odgođena sjednica optužnog vijeća u tom slučaju, zakazana za drugi svibanj. Sud je zatražio od bolnice očitovanje o Bandićevom stanju i o tome kada će biti otpušten iz bolnice, nakon čega će zakazati novu sjednicu. Podsjetimo, sjednica je u ovom slučaju otkazivana već nekoliko puta, posljednji put krajem veljače, nakon što je Bandićeva obrana zatražila izuzeće sutkinje Tanje Pavelin Borzić, koja vodi ovaj slučaj. Prije toga odgođena je jer su Bandićevi dotadašnji odvjetnici, Čedo Prodanović i Jadranka Sloković, otkazali punomoć.

I taman kada se pomislilo je Bandić iscrpio sve mogućnosti za daljnje odgađanje sjednica optužnog vijeća, spas u zadnji čas stigao je u loncu od 80 kilograma, punog graha. Podizanjem tog lonca Bandić jeste dobio bruh ali zato nije dobio optužnicu u slučaju ‘štandovi’, koja bi mu, samo dvadesetak dana pred lokalne izbore, bila ‘šaka u oko’.



Bilo kako bilo Bandić je i ovaj put dokazao i pokazao da je majstor kruha i igara, u konkretnom slučaju graha i igara, čime je zasigurno priskrbio i brojne simpatije onih Zagrepčana koji mu do sada nisu bili skloni.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI