Bandić najavio radikalne mjere i poručio: ‘Da je Tuđman donosio preporuke, a ne odluke, četnici bi plesali kolo na Jelačić placu’

Goran Mehkek/Cropix

Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, poručio je vladajućima da počnu donositi odluke, a ne samo preporuke.

“Ljudima na državnoj razini poručujem da nas prestanu zasipavati preporukama i napucima, nego da počnu donositi odluke. Očekujem odluke, a ne preporuke. Da je Tuđman donosio preporuke, a ne odluke, četnici bi plesali kolo na Jelačić placu”, rekao je Milan Bandić na konferenciji za novinare.

Rekao je kako jedini pravi državnik u ovoj zemlji kojeg smo imali je dr. Franjo Tuđman. “On je donio odluku zajedno s Amerikancima da krenu Bljesak i Oluja. Zato imamo Hrvatsku”, rekao je Bandić.

Ponovio je kako ne voli naputke, da mu to “ide na jetru” te da voli odluke.

“Sad će se vidjeti tko je državnik, a tko nije. Treba donositi odluke iako su nepopularne. Dosad je doneseno 66 preporuka, ali to neće pomoći gospodarstvu. Izgubit ćemo se u tim preporukama”, rekao je Bandić.



Najavio je rasterećenje gospodarstvenika do kraja tjedna. Očekuje to i od države.

“Smanjit ćemo komunalnu naknadu poduzetnicima za 30 posto, a zagrebačke ugostitelje oslobodit ćemo plaćanja najamnine. Radikalnije mjere ćemo donijeti do kraja tjedna”, rekao je Bandić, najavivši i smanjenje plaća u Holdingu te kulturnim gradskim ustanovama.

“Morate negdje uzeti da biste negdje dali, inače ništa od toga. O smanjenju plaća ćemo još govoriti, još neke mjere moramo usuglasiti”, zaključio je Bandić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI