BANDIĆ NAREDIO ŠTEDNJU Nema zapošljavanja niti javne nabave, osim u iznimnim slučajevima i uz blagoslov gradonačelnika

Foto: Cropix

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak 7. travnja donio je Mjere privremene obustave izvršavanja Proračuna Grada Zagreba za 2020.

Privremene obustave na snagu stupaju 9. travnja i traju 45 dana. Bandić se odlučio na donošenje ovih mjera zbog potresa, pandemije koronavirusa te smanjene gospodarske aktivnosti. Dozvoljeni su samo neophodni troškovi.

Zabranjuje se i zapošljavanje službenika i na određeno i neodređeno vrijeme, kao i sklapanje ugovora o djelu. Ova se mjera neće provoditi ako za to postoje opravdani i obrazloženi razlozi, a o tome koji su razlozi opravdani odlučivat će sam gradonačelnik.

“Pokrenut će se i pregovori sa socijalni partnerima o visini osnovce za izračun plaća službenika i namještenika u gradskim upravnim tijelima, zaposlenicima proračunskih korisnika kojima se plaća osigurava u proračunu Grada Zagreba 2020, ustanovama i trgovačkim društvima u vlasništvu Grada, kao i pregovori o isplati određenih materijalnih prava ugovorenih kolektivnim ugovorima”, piše u odluci.

Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša zadužuje se za izradu plana racionalizacije poslovanja gradskih trgovačkih društava. Obustavljaju se i svi javni pozivi, postupci javne nabave i postupci jednostavne nabave te se neće pokretati niti novi javni pozivi ili postupci javne i jednostavne nabave.



Iznimno će to biti moguće ako se nabava provodi zbog saniranja posljedica potresa, borbe protiv epidemije koronavirusa, za redovito funkcioniranje, ako je riječ o nabavi koja se provodi u okviru sufinanciranja sredstvima EU i koju nije moguće odgoditi. Ako su u pitanju neki drugi razlozi, bit će potrebna suglasnost gradonačelnika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI