Bandić ne ide u predsjedničku utrku zbog zdravlja?

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ipak se ne namjerava kandidirati na mjesto predsjednika države na predstojećim izborima, prenosi Večernji list.

“Razgovarali smo, htio sam znati ide li ili ne, kako bismo se i mi u Klubu mogli pripremiti, vidjeti treba li pomoć u prikupljanju potpisa za kandidaturu, ali je rekao da neće u utrku zbog toga što mu je zdravlje lošije“, tvrdi za Večernji izvor iz Kluba Stranke rada i solidarnosti.

Podsjetimo, Milan Bandić je prilikom obilježavanja obljetnice Oluje u Kninu izjavio kako je Hrvatskoj potreban “novi Tuđman, čovjek koji će lupiti šakom o stol i ujediniti ljude na tragu rada, znanja, demografske obnove i solidarnosti”, ali nije htio potvrditi hoće li to biti on. Samo je misteriozno dodao kako “nakon rujna više ništa neće biti isto“.

Također, ne zna se ni koga bi Bandić mogao podržati u utrci za predsjednika, ako sam ne uđe u nju. “Bilo je kontakata i razgovora. Trenutačno, koliko znam, Bandić ne namjerava ići u utrku te je spreman podržati predsjednicu. No isto tako znam da ga vabe i drugi, poput Škore, i zato ponavljam da je u ovom trenutku situacija takva. No do prosinca se stvari mogu i promijeniti” rekao je za Večernji izvor iz HDZ-a blizak predsjednici.

Žarko Puhovski također smatra kako se Bandić neće upuštati u kandidaturu jer iz nje ne može puno izvući. “Kao prvo, već se jednom kandidirao za predsjednika, čak je dobro i prošao jer je ušao u drugi krug s Ivom Josipovićem i na kraju izgubio. Tada je dobio oko 40 posto glasova, koliko nikad više ni približno neće osvojiti. I on to zna i sve što radi u zadnje vrijeme, uključujući i gomilanje zastupnika u svom Klubu, radi zbog jednog jedinog razloga – Grada Zagreba. On u parlamentu igra jednu igru kako bi se održavao na vlasti u Zagrebu. Njega ne zanimaju ni Pantovčak ni ulazak u Vladu, samo Zagreb”, ističe Puhovski.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI