Bandić “opleo” po Divjak, nije mu ostala dužna: Spomenula mu “zlatne WC-e i kumstva”

screenshot

Nakon što je  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zatražio ostavku ministrice Blaženke Divjak oglasili su se iz Ministarstva znanosti i obrazovanja

U priopćenju se kaže:

“Drago nam je da je gradonačelniku u fokusu obrazovanje, ali žao nam je što se to nimalo ne reflektira na opremanje ili održavanje škola kojima je Grad osnivač.

Bilo bi znatno važnije da gradonačelnik uloži novac u sanitarne čvorove u školama i sanaciju azbestnih krovova, nego na zlatne WC-e i kumstva”.

Podsjetimo, Bandić je zatražio ostavku ministrice Blaženke Divjak te rekao kako očekuje od premijera da povuče državnički potez.Upitan znači li to da bi njegova stranka mogla zamijeniti HNS u Vladi, Bandić je kazao kako njih fotelje ne zanimaju.

Međutim, kaže kako Divjak ne mogu oprostiti kršenje zakona, bačenih 8 milijuna kuna na metodičke udžbenike i nabavljanje tableta po dvostruko većoj cijeni nego što se oni inače mogu nabaviti.

I Kazimir Varda, predsjednik Kluba zastupnika stranke Milana Bandića, najavio je da će od premijera tražiti smjenu ministrice obrazovanja Blaženke Divjak zbog kršenja zakona.

Ako to premijer ne napravi, kaže, pokrenut će proceduru njenog opoziva u Hrvatskom saboru.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI