Bandić opleo po vladajućima: “I Tito bi se iznenadio kakve poteze nekada vuku”

screenshot

Bandić se nije libio prozvati Vladu:

agrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je predstavio ciljeve Stranke rade i solidarnosti, HDZ će obići Zagrebačku županiju dok SDP Dalmaciju.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je prisustvovao otvorenju Manifestacije “Dani pršuta” što mu je ujedno poslužilo za predstavljanje programa njegove Stranke rada i solidarnosti za europske izbore.

“Prvo da smo od 12 kandidata stavili 11 vanstranačkih ljudi koji imaju svoja imena i prezimena. Drugo da predstavljamo istinski nestranački interes u Bruxellesu, nego hrvatski interes u Bruxellesu i ne samo biti poslušni sluge čitanja materijala. Treće – sposobne, a ne podobne”, naveo je Bandić.

Bandić se nije libio prozvati Vladu:

“Zamislite Vladu Hrvatske da ima šest madata kao što imam ja, mi bi već bili bogatiji od Njemačke i Švicarske zajedno. Nažalost, za to nema snage. Kadrovira se po stranačkoj poćudnosti, liste se stvaraju po brojevima partija. Da se Tito probudi i on bi se ugodno iznenadio koje poteze vuku ponekad”, rekao je Bandić.

A HDZ-ovci su jučer bili u pohodu na Istarsku županiju. Linija između kampanje i uobičajenog posla postaje sve tanja, pa su novinari premijera Andreja Plenkovića upitali je li tamo u svojstvu premijera ili predsjednika HDZ-a.”

Kao premijer i kao predsjednik DHZ-a jer to su dva šešira koja ja non stop nosim skupa dok ih imam”, odgovorio je Plenković.

SDP-ovi kandidati jučerašnji dan proveli su u Puli. Nositelj liste Tonino Picula istaknuo je da kao političari svi moraju biti odgovorni za ono što čine. “Naš program može se sumirati u jednu riječ”, dodao je: “To je ravnopravnost. Ravnoravnost građana u EU, ravnopravnost regija u EU i Hrvatskoj i naravno ravnopravnost država članica”.

HDZ-ovi kandidati kampanju nastavljaju obilaskom Zagrebačke županije, SDP-ovci sele u Dalmaciju dok će stranka Pametno dan provesti u Slavoniji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI