Bandić ovršuje Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa?

screenshot

Problem traje još otkad je šefica Povjerenstva bila Dalija Orešković

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića vodi dva postupka.

Istodobno Grad Zagreb, koji predstavlja gradonačelnik Bandić, Povjerenstvu prijeti ovrhom i tuži ih jer Gradskom stambeno komunalnom gospodarstvu duguje 386.061,73 kune (bez kamata) zaključno s 5. svibnja ove godine.

Grad Zagreb i Republika Hrvatska moraju riješiti problem vlasništva nad poslovnim prostorom koji koristimo u Mutimirovoj. To nema veze s Povjerenstvom”, rekla je Večernjem listu predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković.

Problem traje još otkad je šefica Povjerenstva bila Dalija Orešković, a javnost je za njega doznala tek iz izvješća o poslovanju Povjerenstva za 2017. godinu koje je pisala nova predsjednica Nataša Novaković. No, Dalija Orešković kaže da je i ona taj veliki problem za Povjerenstvo navela u izvješću za 2016. godinu jer je Grad račune ispostavio u siječnju 2017. godine za period od tri godine. Međutim, Dalija Orešković kaže kako nitko od saborskih zastupnika nije ni trznuo kada je predstavljala izvješće pred matičnim saborskim odborom.

Izuzetno je važno da RH i Grad Zagreb riješe problem jer Povjerenstvo u svojem proračunu nema novac za golemi dug koji Grad Zagreb potražuje u slučaju da se pokrene ovrha”, poručila je Dalija Orešković.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI