Bandić popio kavu s Hrvatskim generalskim zborom

Marko Prpic/PIXSELL

Objasnio je da je sve uspjelo zato jer su 'naši generali i branitelji govorili uvijek - za mnom, a ne naprijed'

 Milan Bandić, nakon pobjede u ponedjeljak je kavicu popio s članovima Hrvatskog generalskog zbora u njihovim prostorijama, te su razgovarali o završetku Doma Tigrova u Rakitju te o sugestijama hrvatskih generala vezanih za izgradnju Spomenika Domovini i spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, koji će biti postavljeni na zagrebačkom Trnju.

– Kad smo prije tri tjedna bili ovdje kod predsjednika generala Miljavca, u neformalnom druženju sam rekao da ću nakon dobivenog šestog mandata prvu kavu popiti u Generalskom zboru. To sam i učinio jer sam od generala naučio sljedeće: Da nije bilo hrvatskih branitelja i generala na čelu tih branitelja i vrhovnog zapovjednika dr. Franje Tuđmana, mi danas ne bi imali Hrvatsku – izjavio je Bandić.

Objasnio je da je sve uspjelo zato jer su ‘naši generali i branitelji govorili uvijek – za mnom, a ne naprijed’.

– I to za mnom, a ne naprijed, rezultiralo je mojim šestim mandatom – istaknuo je Bandić.

Zahvalio je Hrvatskom generalskom zboru na podršci i kavi, za koju je rekao, da je bila više nego potrebna, a ne samo kurtoazna.



Bandić je dodao kako su razgovarali, između ostaloga, o Domu Tigrova u Rakitju i nekim budućim planovima, te najavio da će za oko mjesec dana to zajedno u Domu Tigrova obznaniti.

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora general Pavao Miljavac istaknuo je kako je veza tog zbora i njegova suradnja s gradonačelnikom Bandićem i Odjelom za branitelje jako dobra.

Najavio je kako će se završavati Dom Tigrova u Rakitju te istaknuo da će on biti i Dom svih hrvatskih branitelja, jer će biti otvorenog tipa i za ostale branitelje. Rekao je da je dokumentacija pri kraju i kad bude gotova, onda će se i cijeli projekt završiti. Miljavac je naglasio kako im je gradonačelnik Bandić rekao da je novac za to osiguran i Dom će se završiti u najkraćem roku.

Istaknuo je i kako su s Bandićem razgovarali i o Spomeniku Domovini i spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. Rekao je da je izgradnja tih spomenika u visokoj fazi te da će i u tome Hrvatski generalski zbor dati sugestije kako bi se postignuo širi konsenzus.

– Dat ćemo naša mišljenja, što nije obvezujuće, ali mislim da bi se ipak neke stvari uvažile – istaknuo je Miljavac.

Naglasio je da Hrvatski generalski zbor podržava gradonačelnika Bandića, pogotovo u onom dijelu koji se odnosi na Domovinski rat, predsjednika Tuđmana i Hrvatsku vojsku.

– Dogovorili smo se da ćemo se periodički nalaziti, ili kod gradonačelnika ili ovdje kod nas. Izbjegavamo nekakvu veću i visoku politiku, nego čisto konkretne projekte i zadaće. Na tome jednostavno gradimo našu suradnju – rekao je Miljavac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI