Bandićeva kćer 15 godina je živjela u stanu koji joj je majka nedavno kupila – i to besplatno!

Boris Kovacev/Cropix

Nakon što je u javnosti otkriveno kako je obitelj Bandić za kćer gotovinom kupila stan u središtu grada od poduzetnika Željka Šelendića, RTL doznaje kako je ona u istom tom stanu živjela posljednjih 15 godina i to potpuno besplatno. Upravo taj stan policija je pretresla još prije 6 godina kad je Milan Bandić uhićen, nakon čega je svoj iskaz u USKOK-u dao i vlasnik stana – Željko Šelendić.

Najam nije plaćala, samo režije

Bandićeva kći u toj zgradi s dečkom je živjela od listopada 2005. Najam Šelendiću nije plaćala, samo režije. Zanimljivo, Šelendić je dva mjeseca prije useljenja Bandićeve kćeri, taj stan kupio od tvrtke Nikice Valentića.

Danas pred kamere nije htio. O prodaji stana za RTL je poduzetnik Željko Šelendić 31. siječnja poručio: “Htio sam se stana riješiti. Imao sam neke druge investicije, i ja sam profitirao i na drugoj stani dok sam kupio taj stan, zato mi je trebao novac”.

Bandićeva kći, kako doznajemo, uz pomoć arhitekta Ante Vrbana, na uređenje stana potrošila je gotovo 300 tisuća kuna. No, račun je bio na obrt Šelendićevih jer očito nije htjela da se vidi kako kupuje skup namještaj. Bandić je i oko ovog slučaja izbjegavao konkretne odgovore, piše RTL.

“U aferi koja potresa Hrvatsku mjesec dana s imovinskim karticama ministara trebalo je ubacit malo Bandića, pljunut na Bandića da se stvar malo zamagli”, kazao je Bandić zadnjeg dana siječnja. Na pitanje znači li da je HDZ kriv, odgovorio je novinarima da su to oni rekli i dodao da je to pokušaj spina.



Šelendić je stan kupio 2005.

Zanimljivo, Željko Šelendić sporni stan kupio je 2005., iste godine kad je mimo natječaja dobio posao s Gradom Zagrebom za izradu stolaca u Lisinskom o kojemu su svi govorili nakon što je izbio požar.

I Šelendiću i Bandiću stanove je uređivao arhitekt – Ante Vrban, inače Bandićev obiteljski prijatelj. Uz sporni stan, opremao je i onaj gdje Bandić živi, u Bužanovoj koji se prostire po cijeloj etaži zgrade.

Da Milan Bandić voli luksuz i raskoš, otkriveno je nakon uhićenja i pretresa stana. Javnost je tada doznala kako čovjek od naroda, kako se Bandić volio nazivati, ima 50 tisuća eura vrijednu kuhinju poznate talijanske marke. Ubrzo je otkriveno i da ima blagavaonski stol sa stolcima marke Fendi čiji se samo stolci kreću od tisuću i pol do 5 tisuća eura. Ali i 30 tisuća kuna vrijedne sofe.

Ante Vrban, koji nije odgovarao na pozive, kako doznajemo, svoje usluge Bandiću nikad nije naplatio, ali mu je on za zahvalu poklonio stan od 30-ak kvadrata na Vrbiku koji je Vrban kasnije prodao.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI