BANDIĆEVA MILJENICA I SURADNICA DALA OSTAVKU: Njegova smrt je i dalje veliki misterij, i nikad nije razriješen

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

“Dužnosti člana Upravnog vijeća Specijalne bolnice za plućne bolesti, Zagreb, Rockefellerova 3, razrješuje se dr. sc. Natalija Prica, dr. med. dent.”, stoji u odluci od 16. rujna koju potpisuje zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Kako se navodi u obrazloženju odluke Prica je podnijela neopozivu ostavku na funkciju članice Upravnog vijeća bolnice, a zajedno s njom odstupio je i predsjednik Upravnog vijeća KB Sveti duh, ali i predsjednik Doma zdravlja Zagreb-Centar Gzim Redžepi koji je također podnio ostavku.

Kako tvrde suradnici pokojnog gradonačelnika, znakovito je da je Prica podnijela ostavku zato što se odlučila maknuti iz fokusa javnosti i posvetiti svojoj primarnoj karijeri, odnosno stomatologiji. Ruke je kažu upućeni u potpunosti digla od politike pa je stoga odustala od preuzimanja ionako propale Bandićeve Stranke rada i solidarnosti, čiju je mladež vodila. Zanimljivo je podsjetiti i na to da se Prica na kandidacijskoj listi Stranke rada i solidarnosti za zagrebačku Gradsku skupštinu na nedavno održanim lokalnim izborima nije niti našla, što je protumačeno kao pokušaj nesuđene gradonačelnice Jelene Pavičić Vukičević da se distancira od politike pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, s tim da upućeni svjedoče da dvije bliske suradnice pokojnog gradonačelnika i inače nisu bile u nekim pretjerano bliskim odnosima.

Atraktivna miss

Prica se nedavno pojavila na naslovnici Glorije gdje je objasnila kako su joj napisi nakon Bandićeve smrti teško pali, no od tada u medijima više ne istupa pa se može zaključiti kako je njen streloviti politički uspon okončan njenim strelovitim padom. Inače je Prica u političku arenu ušla 2017. godine na lokalnim izborima, tada kao 29-godišnkja diplomirana stomatologinja zaposlena kao doktor dentalne medicine u Domu zudravlja Centar. Bila je doduše tek na 48. mjestu od njih ukupno 51 na Bandićevoj kandidacijskoj listi, pa samim time nije niti imala šanse za ulazak u Gradsku skupštinu u kojoj joj svoje mjesto prepušta poznata violončelistica Ana Rucner.

Primjetili su predstavnici medija Pricin ulazak u Skupštinu, kako i ne bi kada je to bio nesvakidašnji događaj. Kao bivša hrvatska Miss Univers Prica je plijenila pažnju svojim atraktivnim izgledom i skupocjenim komadina odjeće, torbi i cipela, a u međuvremenu je zaintrigirala javnost time što je u stopu pratila Bandića koji joj je prepustio vodeću poziciju u mladeži svoje stranke i to s 30 godina života što je pomalo povisoka dob za stupanje na čelo stranačke mladeži. Ujedno Prica tada postaje članicom Predsjedništva Bandićeve stranke otkrivajući kako je pokojnog gradonačelnika upoznala 2011. godine nakon pobjede na izboru za Miss, ali da ga je i prije toga cijenila. S Bandićem je Prica uslikana u razgledavanju bundi, i to kakve li ironije baš u vrijeme proslave njenog rođendana. No, kako je kazala, oni su u tom trenu posjećivali zagrebačke obrtnike kao što to inače čine. To što joj je tog dana bio rođendan ocijenila je apsolutno nebitnim. Bitnim je zato njen bivši suprug Ivan Orešković smatrao naglasiti to da njih dvoje nisu više u braku i tek što se stišala priča oko Pricina razvoda, ona opet dospjeva na naslovnice svih medija zbog druženja s Bandićem.



Pobijedila ju Alemka

Njih dvoje tog su puta razgledavali ponudu jedne zagrebačke zlatarnice, a moguće da su razgovarali i o njenoij kandidaturi za Zagrepčanku godine koja joj je mogla donijeti 50.000 kuna. Na tu poziciju nije je doduše kandidirao formalno Bandić, već Nada Balen, predsjednica Hrvatskog društva za zaštitu i promicanje ljudskih prava. Nagradu joj na koncu pred nosom odnosi epidemiologinja Alemka Markotić oko koje su se izgleda uspjeli dogovoriti HDZ-ovci i Bandić koji 27. veljače nešto prije ponoći umire od posljedica masivnog srčanog udara. Prica nakon pogreba izlazi pred predstavnike medija tvrdeći da će ga pamtiti po svemu najljepšem i najbojem. S obzirom na iznimno konfuzne i proturječne tvrdnje svjedoka o okolnostima gradonačelnikove smrti, u medijima su se počeli analizirati posljednji sati Bandićeva života pa se doznalo da je on zapravo život skončao u Pricinom stanu koji se nalazi nedaleko od stana Bandićeva prijatelja, poznatog poduzetnika Sergeja Ivanovića, gdje je Hitna pozvana kada je gradonačelniku pozlilo.

Stručnjak za zaštitu osobnih podataka Stjepan Perko tada DORH-u podnosi kaznenu prijavu protiv Ivanovića, Redžepija, ali i Price. U kojim točno okolnostima i sa kime je Bandić bio u trenutku smrti moglo se znati i bez ove prijave, jer je prema pisanju medija on već u to vrijeme bio pod nadzorom, radi kojega su nedavno ‘pali’ njegovi brojni suradnici, ali i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. Istraga o okolnostima njegove smrti u javnosti se više ne spominje niti je poznato što se po tom pitanju spominjalo. Pričalo se nakon Bandićeve smrti štošta, zlobnici su nastojali Prici imputirati neugodnu stigmu, koje je očito i sama postala svjesna. Zato ni ne čudi njeno potpuno povlačenje s funkcija kojima će po novom upravljati Tomaševićevi kadrovi, ona će za to vrijeme svjetla politike zamijeniti svojom prvom ljubavi koju je zapostavila – stomatologijom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI