BANDIĆEVE KRIZNE MJERE U jeku krize iz gradske blagajne izdvojio skoro 170 tisuća kuna na uskrsno ukrašavanje Zagreba

Goran Mehkek/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za medije u srijedu pozvao je građane da doniraju novac za saniranje posljedica potresa. Dodao je i da će osobno donirati 20 posto svojih primanja. Ali, u jednu stvar se ne dira – parking.

Facebook stranica Strah od slobode podsjetila je na ugovor težak skoro 170 tisuća kuna, a  koji je Bandić potpisao u jeku krize. Objavu donosimo u cijelosti.

“Bandićeve krizne mjere!

Ugovor za uskrsno ukrašavanje grada kojim će gradsku blagajnu osloboditi nepotrebnog tereta od 169.250,00 kuna gradonačelnik je sklopio s tvrtkom čiji je vlasnik Mijo Prgomet, brat predsjednika gradske skupštine, i to 17. ožujka, istog dana kada je nacionalni stožer najavio skoro uvođenje tridesetodnevnog zatvaranja svih uslužnih objekata. Ugovor je sklopljen na temelju jednostavne nabave oznake 753-2020-EBV, a objavljen u registru ugovora 23. ožujka, dan nakon potresa koji je pogodio Zagreb.

Tek da podsjetimo, u danima prije sklapanja ugovora Italija je već bila duboko u epidemijskoj krizi, naši građani koji su se zatekli u inozemstvu tijekom povratka su s mukom prelazili granice brojnih država, a čak i notorni štovatelj alternativnih činjenica Donald Trump najavio je da bi kriza mogla trajati do iza kolovoza.



Nacionalni stožer uz veliki uloženi trud i obavljen posao ipak je propustio provesti jednu važnu mjeru, stavljanje gradonačelnika Zagreba i njegovog pročelnika za stvaranje kriznih situacija u strogu izolaciju. Predlažemo Remetinec.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI