BANJA LUKA POD OPSADOM POLICIJE: Dragičeviću prilikom uhićenja slomljena ruka?!

screenshot N1

Policija u Banjoj Luci u utorak je ograničila pristup središnjem gradskom trgu nakon što je uz primjenu sile uhitila Davora Dragičevića, oca mladića Davida ubijenog u tom gradu u ožujku pod nerazjašnjenim okolnostima

Žutom policijskom trakom označen je širi prostor na Trgu Krajine na kojemu je podignut improvizirani spomenik Davidu Dragičeviću a kontrolu nad označenim prostorom preuzeli su pripadnici interventne polciije u maskirnim odorama dok ih je s pristojne udaljenosti promatrao veći broj okupljenih građana.

Prije toga policija je tamo uhitila Suzanu Radanović, majku ubijenog mladića koja je došla prosvjedovati nakon što je u jutarnjim satima uz primjenu sile u središtu grada uhićen njen muž. Uz majku je privedeno još najmanje dvoje članova prosvjedne skupine “Pravda za Davida” koji se već mjesecima svakodnevno na Trgu Krajine okupljaju i traže da vlasti istraže sve okolnosti Davidove smrti.

Odvjetnik te skupine Dragan Tolimir kazao je novinarima kako je Davor Dragičević pri uhićenju ozlijeđen te je stoga morao biti hospitaliziran na kirurškom odjelu banjolučkog Kliničkog centra.

Na uhićenja oca i majke ubijenog mladića reagirali su iz oporbene Partije demokratskog progresa (PDP) upozoravajući kako je riječ o “neviđenom činu represije” nad roditeljima koji samo traže istinu o smrti svog sina.



“Ovo je stravično, ne mogu se ovako odnositi prema ljudima. Inzistiramo da svi građani odmah budu pušteni. Ovo je diktatura”, kazao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović koji je stigao na trg nakon policijske intervencije.

Kazao je kako ima informacije da su Davoru pri uhićenju policajci slomili ruku postavljajući pitanje hoće li naredni korak biti pucanje u prosvjednike.

Iz policije su naknadno priopćili kako je Davor Dragičević uhićen u sklopu istrage o prijetnjama sigurnosti ministru unutarnjih poslova Draganu Lukaču.

Dragičević je ranije prozivao upravo ministra Lukača kao osobu koja je na vrhu piramde osoba koje pokušavaju prikriti okolnosti Davidova ubojstva.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI