BANJALUČKI NOVINAR: ‘Moj grad je izabrao ultranacionalistu za gradonačelnika’

Preko 50 tisuća Banjalučana svoj glas je dalo Drašku Stanivukoviću, novom gradonačelniku toga grada koji je i prije prihvaćanja nove dužnosti pokazivao sve simptome kontroverzne osobe.

Populizmom do srca birača

Mladi 27-godišnjak koji je zadobio povjerenje svojih sugrađana, u političku karijeru zaputio se na krilima kritike Dodikove vlasti pri čemu je različitim populističkim performansima (poput odvajanja loše postavljenog asfalta golim rukama) sebi utirao put do biračkog tijela.

Iako Draško Stanivuković za razliku od svojih birača živi u najljepšoj banjalučkoj vili koju se on uopće ne libi pokazivati medijima, ljudi koji su na glasačkom listiću zaokružili njegovo ime – s njime su se u potpunosti poistovijetili.

“Na žalost, riječ je o ideološkom poistovjećivanju”



Da je riječ o ideološkoj, a ne ekonomskoj bliskosti novog gradonačelnika Banja Luke i njegovih sugrađana, potvrdio nam je BiH novinar i kolumnist Dragan Bursać:

“Kada govorimo o Stanivukoviću, slobodno možemo reći da je riječ o ultranacionalisti koji svoju ideološku nit vodilju uopće ne skriva. To je najprije pokazao odlaskom u Crnu Goru i davanjem podrške onim snagama koje su, predvođene Srpskom pravoslavnom crkvom, tamo i pobijedile”, rekao je Bursać osvrnuvši se na posljednje skandalozne izjave novog gradonačelnika:

Porast ultranacionalizma u Banja Luci

“Njegovo poricanje genocida u Srebrenici, te veličanje ratnih zločinaca Karadžića i Mladića svojim je glasom podržalo 50 tisuća ljudi, mojih sugrađana. Taj stravičan podatak potvrđuje da je i Banja Luka podlegla “svjetskom trendu” porasta ekstremnog nacionalizma. Protiv toga se moramo boriti, no ta borba je trebala započeti davno. Djecu pravim vrijednostima treba učiti u šestoj godini, jer je u 15-toj već prekasno, tada su već podlegli nezdravom okruženju opterećenim pogrešnim ideologijama”, tvrdi banjalučki novinar i profesor filozofije, Dragan Bursać.

Za naš je portal otkrio kako je zbog svog javnog stava o Drašku Stanivukoviću automatski “strpan u drugi koš”. Točnije, onaj Milorada Dodika:

“Dodik ili Stanivuković – jednako je zlo”

“To vam je uvijek tako. Ako nisam Boškov, onda sam ‘Dodikov čovjek’. Međutim, ja kao borac protiv ‘nove škole’ nacionalista, podjednak sam kritičar obojice. Bojim se da su Banjalučani birajući između dva zla, izabrali ono jednako”, zaključuje Bursać.

On je također komentirao promjene koje u Sarajevo donosi Bogić Bogićević, te je usput objasnio zašto te dvije situacije uopće nisu za usporedbu:

“Kada govorimo o Sarajevu, tu je riječ o proliberalnim, prolijevim snagama koje nikada ne bi negirale srebrenički genocid. To je jedan sasvim drugačiji koncept i pristup od onoga koji sada imamo u Banja Luci”, kazao je za kraj vidljivo razočarani banjalučki novinar.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI