BANOŽIĆ IZ VUKOVARA UPUTIO ČESTITKU: ‘Najzaslužniji su hrvatski branitelji koji su dali svoje živote za slobodnu i suverenu Hrvatsku’

Izvor: Facebook

“Za međunarodno priznanje Republike Hrvatske i dovršetak procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja najzaslužniji su hrvatski branitelji koji su dali svoje živote za slobodnu i suverenu Hrvatsku”, rekao je Mario Banožić, ministar obrane u subotu u Vukovaru.

Istaknuo je da su “hrvatski branitelji nositelji istine o Domovinskom ratu i neizostavni su element novih generacija koje trebaju poštovati i voljeti svoju državu”.

“S takvim promjenama u društvu dokazujemo kako niti jedna žrtva nije uzaludna”, rekao je Banožić.


“Na današnji dan, prije točno 30 godina, počelo je ostvarivanje tisućljetnog hrvatskog sna, Republika Hrvatska postala je međunarodno priznata država, čemu je prethodila povijesna odluka Sabora Republike Hrvatske, koji je jednoglasno donio sudbonosnu odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ”, naglasio je ministar.

Kod spomen- obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, ministar Banožić s izaslanstvom Vukovarsko – srijemske županije na čelu sa županom Damirom Dekanićem, položio je vijenac i zapalio svijeće za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.Podsjetio je da se “na današnji dan prisjećamo i 24. obljetnice završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja kojom su okupirana područja istočne Hrvatske vraćena u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske čime je zatvoreno najteže poglavlje naše povijesti”.

Naglasio je da su obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja iznimno značajni datumi u hrvatskoj povijesti.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI