BANOŽIĆ NA OPĆOJ AUDIJENCIJI SA SVETIM OCEM: ‘Susret s Papom jedan je od najvažnijih trenutaka u životu svakog vjernika’

Foto: MORH

Izaslanstvo Ministarstva obrane predvođeno ministrom obrane Marijem Banožićem u službenom je posjetu Italiji. Tako su u srijedu bili na općoj audijenciji sa Svetim Ocem u Vatikanu, objavio je MORH.

“Bila mi je posebna čast susresti se s papom Franjom. Susret sa Svetim Ocem nezaboravan je, poseban, jedan od najvažnijih trenutaka u životu svakog vjernika. Papa Franjo iznimno cijeni čvrstu vjeru našeg naroda i privrženost Svetoj Stolici”, istaknuo je Banožić.

Audijenciji su uz ministra nazočili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, predstavnici Vojnog ordinarija predvođeni msgr. Jurom Bogdanom i pripadnici 24. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić”.

Kao znak dubokog poštovanja i zahvalnosti, papi Franji uručena je knjiga “Hrvatski martirologij XX. stoljeća: 1. svezak: Svećenici – mučenici Crkve u Hrvata”.

Nakon audijencije ministar obrane i izaslanstvo posjetili su Baziliku svetoga Petra, gdje su se pomolili na grobu pape Ivana Pavla II. i Sv. Petra. Tom prigodom predstavnici uprave bazilike uručili su ministru prigodni dar kip Sv. Petra.“U nastavku službenog posjeta, ministar Banožić će se u Rimu sastati s talijanskim ministrom obrane Lorenzom Guerinijem, s kojom će razgovarati o bilateralnoj obrambenoj suradnji Hrvatske i Italije, posebice u području mornarica i zrakoplovstva te o suradnji unutar NATO-a i Europske unije”, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI