BANOŽIĆ NIJE OSTAO DUŽAN: Milanoviću stigao nikad žešći odgovor! ‘Ili je patološki jako opsjednut sa mnom ili je involviran u hajku’

Foto: Nikša Stipaničev, Robert Fajt/Cropix

Ministar obrane, Mario Banožić, na svom je Facebook profilu prozvao predsjednika Zorana Milanovića.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Osim što danima ”briljira” izjavama o blokadi Finske i Švedske kojima ide na ruku Rusiji, a ujedno sramoti Hrvatsku i šteti Hrvatima u BiH, danas smo upoznali još jednu nekarakternu i nenormalnu crtu Zorana Milanovića.

Presedan je da imamo predsjednika RH koji javno pritišće saborske zastupnike, policiju i DORH da usmjerava svoje radnje i postupanja onako kako bi on to htio iz svojih političkih interesa. Sileći oporbu i nadležna tijela da se bave mojim postupanjem oko državnih nekretnina pokazuje da je ili patološki opsjednut sa mnom ili da je osobno involviran u hajku koju provodi nekoliko pojedinaca.

Već mjesecima Milanović manipulira Hrvatskom vojskom, koristeći je, baš kao i posljednje pokušaje utjecaja na DORH, u dnevnopolitičke svrhe.



Sve što je objavljeno u zapisniku govorio sam od prvoga dana, kada sam i sam otkrio javnosti da postoji zapisnik, upravo kako bih pokazao da sam želio postupati po zakonu. Tražio sam rješenje za sprječavanje višemilijunske štete Republici Hrvatskoj prouzročene neplaćanjem zakupnine, a za što je bio i pokrenut sudski spor te bi nasilno stupanje u posjed, odnosno pečaćenje, moglo ići u konačnici u korist korisniku prostora, a na štetu Državnog proračuna, što sam želio spriječiti”, napisao je Banožić  u svom odgovoru Milanoviću.

Podsjetimo, Predsjednik Republike Zoran Milanović u petak je postavio pitanje zašto je još uvijek na slobodi ministar u Vladi Mario Banožić, referirajući se na informacije koje, rekao je, pokazuju da je Banožić, kao ministar državne imovine, počinio klasično kazneno djelo pogodovanja.

Radi se o tome, objasnio je Milanović, da je Banožić od njih tražio da ne izbace iz prostora odnosno ne zapečate prostor u kojem su u najmu bili nakupci, “prevaranti, obične varalice”, koji za najam nisu plaćali godinama.

“Imamo dokument u kojem jasno stoji da je ministar kriminalac i sad ćemo, zato što je upravo ‘odletjelo’ nekoliko ljudi iz Vlade zbog manjeg kriminala, šutjeti o tome da damo malo predaha onima koji krše zakon? Pa ne možemo šutjeti”, poručio je Milanović naglašavajući da Banožić “treba odletjeti” jer je katastrofa za Hrvatsku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI