BANOŽIĆ O AKTUALNOSTIMA: ‘Samim time što je Milanović izrekao šalje poruku mlađim generacijama u RH kako se mogu ponašati’

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je da se nema razloga bojati. Kaže i da nije dobro da predsjednika radi pritisak na institucije i u konačnici na Ustavni sud.

Banožić je komentirao izmjene Zakona o obrani, kako ne želi nikome smanjiti niti povećati ovlasti, nego želi samo ono što je bilo postavljeno u prijašnjem zakonu iz 2013. koji je Milanović donio kao premijer, razjasniti stvari.

“Znamo gdje će završiti taj zakon – na Ustavnom sudu i ovo je sada pritisak koji ide u tom pravcu”, smatra Banožić.

Predsjednik Republike je, naime, jučer poručio kako treba ukinuti Ustavni sud.

Upitan hoće li tužiti predsjednika RH za uvrede,



Banožić je o tome hoće li tužiti predsjednik Republike, kazao da je svjestan kako je procedura vezana uz imunitet malo drugačija u Hrvatskoj i da se zato on tako i ponaša.

“Samim time što je izrekao šalje poruku mlađim generacijama u RH kako se mogu ponašati – nepoštivati institucije, apsolutno sve relevantne subjekte u društvu s kojima bi se ljudi trebali razvijati. Napada pravosuđe, koja je to poruka”, kazao je.

O ranijoj izjavi kako je Ivan Selak kao pilot JNA sudjelovao u bombardiranju Vinkovaca, Banožić je rekao da je iznio osobno iskustvo iz Domovinskog rata i da bi o tome mogao pitati umirovljenog pilota HRZ-a Ivan Selaka, ali neće to učiniti.

“Nakon mojih izjava, ovo prvo potpuno benigno dobiva naglasak, a remont MiG-ova ne, dakle klasičan PR”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI