BANOŽIĆ O BRODOVIMA ZA MORH: ‘Oni su u državnom vlasništvu i možemo ih svakoga trenutka uzeti’

Screenshot/N1

U Domu Hrvatske vojske “Zvonimir”, ministar obrane Mario Banožić uručio je rješenja o prijemu u djelatnu vojnu službu kadetima 15. i 16. naraštaja Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”. Primljeno je 60 kadetkinja i kadeta.

Odgovorao je i na pitanja novinara.

Na pitanje o četiri broda koja je Brodosplit trebao isporučiti Ministarstvu obrane, odgovorio je kako su ti brodovi u vlasništvu Republike Hrvatske.

“Nije stvar penalizacije, već je pitanje da se završi određeni projekt”, rekao je.

Rekao je i kako je do sada Tomislavu Debeljaku iz Brodosplita plaćeno ukupno oko 69 posto od vrijednosti ugovora za te brodove, no nije htio reći o kojem je iznosu riječ, pozivajući se na obveze iz potpisanih ugovora.



Banožić je istaknuo da te brodove država može uzeti u svakom trenutku.

“S te strane smo sigurni. U ovom slučaju Brodosplit nema niti jedan meni razlog zbog kojih ne radi na brodovima”, naglasio je.

Na pitanje u kakvom je stanju brod Cetina koji se nedavno nasukao na Kornatima i kada će biti remont, ministar je odgovorio kako s tim nije trenutno upoznat, te kako bi morao provjeriti trenutno stanje.

Odbio je opasku kako ne zna u kakvom je stanju hrvatska mornarica. Rekao je novinarima da mu pošalju upit, na koji će konkretno odgovoriti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI