BANOŽIĆ O OPTUŽNICAMA PROTIV HRVATSKIH PILOTA: ‘Nitko ničime ne smije narušiti legitimitet naših operacija’

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Ministar obrane Mario Banožić u petak je povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 31. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske prisustvovao na svečanosti u Domu Hrvatske vojske “Zvonimir”. Tom prilikom prokomentirao je stanje u vojsci te se dotakao i optužnice Srbije protiv četvorice hrvatskih pilota.

“Ja bih rekao da možemo ocijeniti, prije svega, hrvatskog vojnika kao sposobnog, stručnog, snažnog i to nam priznaju svi naši partneri”, zaključio je ministar Banožić.

“A nas sve skupa natjerati da radimo puno bolje i puno brže”, izjavio je te dodaje kako je stanje u vojsci zadovoljavajuće.

“Danas smo imali priliku razgovarati s pilotima. Imamo jedan mehanizam koji se pokazao i ljetos kada je pristigla optužnica iz BiH za 14 ljudi gdje smo jasno pokazali da nitko ničime ne smije narušiti legitimitet naših operacija, koje su prije svega donijeli slobodu. Ono što je sigurno, je da su to časne operacije. Ono što sam siguran je da nama još ništa službeno nije došlo u Hrvatsku i siguran sam da je Srbija svjesna naše međusobne suradnje koja jasno pokazuje da svaki zločin treba biti kažnjen, ali kažnjen na temelju dokaza, ne na osnovu politizacije”, komentirao je optužnicu.

Milorad Pupovac ranije je kazao kako se Hrvatska oko ovoga ne treba junačiti.



“Mene smeta sve što se stavlja u kontekst svih naših poteza i poduhvata da se vrati cjelovitost hrvatskog teritorija. Nikada se ne smije zaboraviti tko je bio žrtva, a tko agresor”, objasnio je ministar obrane.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI