BANOŽIĆ OVO JOŠ NIKAD NIJE IZGOVORIO MILANOVIĆU: ‘Neka mu savjetnici održe konziliji i osiguraju mu dobru terapiju’

Foto: Patrik Macek/Pixsell

Predsjednik Zoran Milanović kritizira ugovor koji je ministar obrane Mario Banožić potpisao s Francuzima i to što ćemo avione platiti više nego se govorilo a ponovno je napao ministra i nastavio sukob.

Još je jednom ponovio da Banožić mora otići.

“On je pao s kruške, on mora otići. Banožić je pao sa zrele kruške. Došao je u Zagreb, maznuo si je stan, odvojeni život, ima i jedno i drugo, ima sve. Leti Pilatusima, ide svaki dan doma u kockastom Mercedesu valjda pucati po veprovima, i to je to. Svjestan je da kad ovo završi, da se mora vratiti doma, u kuruzu”, rekao je predsjednik o ministru.

Osvrnuo se i na kupnju Rafala.

“Nadam se da ti avioni neće na kraju koštati milijardu i 300 milijuna eura. Jer to je ozbiljan problem. Dvjesto milijuna eura je maznuto, nestalo je”, naglasio je.Banožić je u razgovoru za Novu TV sve optužbe i kritike odbacio. Na pitanje tko je uzeo novac, kako je ranije u petak naveo predsjednik Republike Zoran Milanović, ministar obrane Mario Banožić odgovorio je: “Nije nitko. Novac je u proračunu, u ugovoru, u odluci vlade.”

Dodao je i da su se na sjednici saborskog Odbora članovi složili da je riječ o transparentnom poslu.

Grčka je svoj ugovor objavila. Hrvatska neće, a Banožić je kazao da je ugovor tajan od samog početka jer ne žele izlaziti s uvjetima koji su možda štetni za druge natječaje i ističe kako su im neki i čestitali zbog toga. Banožić kaže i da ne odlazi iz Ministarstva. Ističe da mu je premijer Andrej Plenković više puta pokazao podršku i on mu je zahvalan na tome.

Na pitanje je li  on sam spreman dati ostavku, kaže:

“Blokada nije zbog mene, nego zbog jednog, rekao bih, posebnog PR-a, koji bih nazvao – glupost na glupost. Milanović se pokušava iz jedne gluposti izvući još većom gluposti, danas nečime što bi trebalo ugroziti mene kao ministra obrane. To mu neće proći. Kod mene su svi postupci jasni i transparentni.

Neću komentirati te njegove nastupe, dat ću topao savjet njegovim najbližim savjetnicima je da naprave dobar konzilij na kojem će mu prepisati dobru terapiju kako bi se sustav obrane nastavio razvijati kao što je bilo prije svih njegovih ispada”, odgovorio je.

Milanović tvrdi i da Banožić sustavno zlostavlja načelnika Glavnog stožera, no ministar takvu tvrdnju odbacuje. “To će objasniti s Pantovčaka koji to i pišu. Nema govora o zlostavljanju. Ja samo tražim poštivanje zakona”, kazao je ministar Banožić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI