BANOŽIĆ PORUČIO MILANOVIĆU: ‘Može mi raditi scene, ali ne možete nekome u demokratskoj državi zabraniti govor’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić komentirao je izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je rekao da mu neće dopustiti da govori u vojarnama dok ne vrati brigadira Burčula.

“Time pokazuje ono što i radi cijelo vrijeme. Ne možete nekome u demokratskoj državi zabraniti govor. Imali smo nezgodnu situaciju na Vijeću za obranu gdje je to učinjeno zapovjedniku vojske. Zabraniti mi ne može. Može mi raditi scene, kao u Požegi i drugdje, ja se u tom trenu povučem jer ne želim stavljati vojsku u poziciju da se oni osjećaju neugodno. Stavio sam loptu na jedno mjesto i rekao ok, dalje ne idem, ali javnost ću izvijestiti o tome što se dogodilo. Tako će biti i ubuduće”, rekao je na početku Banožić, prenosi N1.

Kaže da je Zakon o obrani jasan i da ga se on drži te da mu je jedina opcija koja je ostala umiroviti Burčula.

Na tvrdnju da je Milanović najavio da će javnosti dati dokumente koji pokazuju da je Banožić koristio MORH-ove resurse u privatne svrhe Banožić odgovara: “Već nekoliko puta je izjavio tu tezu. Ja ga pozivam da iznese to van, a ja ću, kao i prije kad se išlo s ciljem blaćenja mene, argumentirano odgovoriti i pokazati da to nije istina”.

Komentirao je i izjavu predsjednika, da mu je PR radila Dijana Čuljak: “Bila je angažirana po pitanju novog modela komunikacije koji želimo razviti u MORH-u. Inače su do sada informacije iz MORH-a izlazile tako da novinari postave upit. Htio sam napraviti komunikaciju da se pokaže značaj i vrijednost hrvatskog vojnika i hrvatske vojske, da približimo građanima kroz medije, kroz jedan prostor… imamo dobre kapacitete, ozbiljan broj ljudi u MORH-u i ozbiljna sredstva, samo je to trebalo malo bolje posložiti”. Dodao je da će javnost pismenim putem biti informirana o iznosu te da on nije značajan.



Dotaknuo se i slučaja sa stanom. “Kao dužnosnik imam pravo na njega, nisam si ga dodjeljivao niti uređivao niti je iznos približan onome koji se pojavio u javnosti. Upućujem na tvrtku koja se bavi iznajmljivanjem državnih nekretnina neka potkrijepi to računima. Ružno je kako je to stavljeno da sam u nekoj ekskluzivi u centru Zagreba. Već iz same te teze možete zaključiti da se pokušala raditi isključivo šteta meni kao osobi”, kazao je Banožić, a na pitanje tko mu podmeće optužio “drugove i drugarice u Saboru”.

Na pitanje ima li i dalje Plenkovićevu potporu kratko je odgovorio: “Imam”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI