BANOŽIĆ PORUČIO U VUKOVARU: ‘Nove generacije moraju znati što je žrtva Vukovara i što znači za Hrvatsku’

Izaslanik predsjednika Vlade i ministar obrane Mario Banožić, uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, položio je vijenac kod spomenika poginulim i nestalim zaposlenicima Borova u Domovinskom ratu. Tom je prigodom rekao kako u “tihoj molitvi odajemo zahvalnost svim vukovarskim braniteljima koji su do kraja svojih ljudskih snaga branili svoj grad i svoje ljude”, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH).

Uz predstavnike udruga vukovarskih branitelja te članove obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, vijence su položili izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Marijana Balić, zastupnik u Hrvatskom saboru Nikola Mažar, župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić sa suradnicima, dogradonačelnik Grada Vukovara Filip Sušac te predstavnici tvrtke Borovo na čelu s predsjednicom Uprave Gordanom Odor.

“U tihoj molitvi, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca u krugu tvornice Borovo, u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića odajem zahvalnost svim vukovarskim braniteljima koji su do zadnjeg trena, do kraja svojih ljudskih snaga branili svoj grad i svoje ljude. Branili su svoja sjećanja, svoje korijene i zato nemamo pravo na zaborav. Svi mi koji sudjelujemo u društvenom životu trebamo razvijati svijest novih generacija, generacija koje na sreću nisu iskusile svu težinu Domovinskog rata. Oni iz našeg ponašanja i postupanja moraju znati što je žrtva Vukovara i što znači za Hrvatsku”, rekao je Banožić.

Izaslanstva su nakon toga zapalili svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje ispred Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana. Ministar je zajedno s predstavnicima braniteljskih udruga u Vinkovcima otkrio mural u spomen na heroje Domovinskog rata.

Članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja položili su vijence ispred vinkovačkog murala, a ministar obrane istaknuo je kako su upravo hrvatski branitelji trajni primjer kako se bori za svoj grad, ljude i domovinu.



“Svijeće ispred vukovarske bolnice su za one koji žive u sjećanjima i molitvama, u do kraja neispričanim pričama o ljudima koji su braneći svoje, preko noći postajali ratnici, heroji, legende. Mural koji je otkriven u Vinkovcima čuva uspomene na sve junake ovoga grada i njegove okolice. Vječno im hvala za teško izborenu slobodu u kojoj danas uživamo”, istaknuo je ministar obrane, objavili su iz MORH-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI