BANOŽIĆ REKAO DA OSTAJE U VLADI: ‘Imam potpuno povjerenje premijera, nemam strah dok god radim pošteno’

Ministar obrane Mario Banožić uoči sjednice Vlade govorio je o odnosu Banskih dvora i Pantovčaka, objavio je N1. 

Na pitanje hoće li skinuti oznaku tajnosti, rekao je kako je “inspektor stavio oznaku tajnosti”.

“Pravom reciprociteta zbog svega predlažem da predsjednik RH skine klasificiranost s podataka putovanja zbog kojih je nastao problem. Kad to učini, učinit ću ja za ovo da javnost dobije kompletnu sliku. Onda će se vidjeti da nije sve kao u pismu”, rekao je Banožić.

O tome zašto je zatražena inspekcija istaknuo je kako ga se “zaobilazilo kod donošenja zapovijedi, pismo nije točno, a ne mogu reći što je pokazao nalaz”.

“Ako zapovijedite da brod Učka ide u Albaniju, a put nije službeni, a potrošena su sredstva Ministarstva. Ne izlazim s time zbog klasificiranosti”, naglasio je ministar.



Na pitanje je li Hranj prekršio zakon, odgovorio je: “Ako na to odgovorim, ući ću u tajnost dokumenta”.

Vezano uz to koji dio Milanovićevog pisma nije točan, odgovorio je kako “nije čitao pismo, a iz onoga u medijima je pisalo da je utvrđeno da načelnik nije kršio zakon”.

Otkrio je i kako je “službenih dopisa iz Ureda predsjednika bilo do 20”.

“Od svibnja nemam komunikaciju s Uredom predsjednika i sve što se tražilo, treba staviti u kontekst da se vidi da Ured ne želi suradnju s Ministarstvom”, rekao je Banožić.

“Ostajem u Vladi, imam potpuno povjerenje premijera. Iz Ureda predsjednika napravljen je blagi pritisak prema supruzi glavnog inspektora kad je rečeno da je dobila mjesto u HEP-u, to je bila poruka. To i ja prolazim, pogledajte medijski pritisak od rujna jer sam imao svoje mišljenje. Političko razmimoilaženje je po strani. Obrana ne smije biti dnevnopolitička tema”, smatra Banožić.

Na pitanje kad su se zadnji put usuglasili oko kadrovskih rješenja, odgovorio je da je “zamjenik načelnika Glavnog stožera još uvijek glavni načelnik, a protiv generala Pađena se vodi istraga”.

“Kad me premijer pozvao u Vladu, učinio je to u neposrednom razgovoru gdje je pokazao da ima potpuno povjerenje, kao i sad. Problem postoji samo za g. Milanovića koji mora shvatiti da vojska nije njegova igračka. Nemam strah dok god radim pošteno”, zaključio je Banožić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI