BANOŽIĆ SE PRISJEĆA GOJKA ŠUŠKA: ‘Bio je jedan od onih od kojih svaki domoljub može učiti kako se voli i brani hrvatska država’

Bruno Konjević/Arhiv/Cropix

Ministar obrane Mario Banožić povodom 24. godišnjice smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška poručio je kako je zajedno s tadašnjim predsjednikom stvarao “snagu koja će braniti Hrvasku”.

“Prisjećamo se danas obljetnice smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška. Postoje ljudi koji su u prijelomnim povijesnim danima preuzeli odgovornost, prepoznajući neponovljivost trenutka u stvaranju slobodne i neovisne hrvatske države. Jedan iz reda velikana je zasigurno Gojko Šušak”, priopćio je Banožić.

Dodao je kako je Šušak stvarao s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, unatoč izazovima i unatoč svim zaprekama, snagu koja će braniti Hrvatsku.

“Ta snaga je od srčanih, hrabrih branitelja nošena domoljubljem, vođena jasnim zapovijedima, izrasla u nezaustavljivu, pobjedničku Hrvatsku vojsku! Kod ministra Šuška nije bilo kalkulacija i nije bilo odstupanja. Bio je jedan od onih od kojih svaki domoljub može učiti kako se voli i brani hrvatska država! Jedan je Gojko Šušak, pobjednik koji je izvršio sve svoje zadaće! Hvala mu za sve”, zaključio je Banožić u priopćenju.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI