BANOŽIĆ VIŠE NE SLUŠA ŠTO GOVORI MILANOVIĆ: ‘On govori svašta, ja ga više ne slušam, a mislim ni većina građana’

Screenshot/N1

Ministar obrane Mario Banožić u ponedjeljak je bio na obilježavanju 31. obljetnice pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu. Osvrnuo se na moguće izmjene Zakona o obrani kojima bi se smanjile ovlasti Predsjednika Republike kao vrhovnog zapovjednika. Upravo je ta tema čest uzrok sukoba dvojice čelnih ljudi Oružanih snaga, objavio je N1.

Rekao je kako nije spominjao izmjene nego samo Zakon koji je donio Milanović i kojim su 2013. smanjene ovlasti Predsjednika.

“Očito je to bilo jasno Josipoviću, Grabar-Kitarović i svima ostalima, ali očito sada nije Zoranu Milanoviću. Ja neću ništa raditi po pitanju ovlasti Predsjednika, nego samo po pitanju članaka koji su HV donijeli na stranice medija”, istaknuo je Banožić.

Izmjene Zakona o obrani spominjao je u kontekstu toga da treba “zaštititi vojsku”.

Na pitanje od koga štiti vojsku odgovorio je da “kada se pogleda podijeljenost vojske, kad se od nekoga traži da ne zove ministra, onda to postaje problem”.



“Neke zapovijedi nije ni potpisao predsjednik nego predstojnik Ureda i onda to ide Hranju koji šalje dalje. Zabranjeno je novinarima da ulaze u vojarnu, meni da govorim… Mislim da HV to nije zaslužila, da to sve ispada politički problem. Jasnije definiranje nekih članaka će riješiti ovu situaciju. Ja štitim vojnikinje i vojnike da ne završavaju na stranicama medija…”, naglasio je ministar obrane.

Na upit o tome što misli o najnovijim istupima predsjednika Republike, odgovorio je kako “on govori svašta”.

“Ja ga više ne slušam, a mislim ni većina građana”, rekao je.

Što se tiče kupnje francuskih borbenih zrakoplova Rafalea, Banožić je rekao kako ne zna otkud odjednom zaokret u stavu predsjenika koji je ranije ovu kupnju pohvalio, kao što je i javnost.

Novinari su Banožića upitali da prokomentira snimku s obilježavanja 27. obljetnice VRO Bljesak u Okučanima, koja je objavljena na stranicama MORH-a. Naime, na toj je snimci izrezan predsjednik Milanović.

“Ja ne režem nikoga, provjerite što je na stranicama njegovog Ureda. Kad me budete vidjeli s kamerom na ramenu da nešto snimam, onda me pitajte”, rekao je.

Kada su mu novinari spomenuli da se na fotografijama koje je Ured predsjednika objavio ipak vidi i on, odgovorio je “jednak metar i nemam ništa protiv”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI